Brussels Airport verwelkomde 1,7 miljoen passagiers in november 2015

10 december 2015

Brussels Airport tekent in november een groei van 5,3% op in het aantal passagiers in vergelijking met november vorig jaar. Het groeicijfer werd negatief beïnvloed door de verhoging van het veiligheidsniveau in onze hoofdstad. Door het wegvallen van Ethiopian Airlines vertoont het vrachtvervoer op Brussels Airport voor het eerst dit jaar negatieve cijfers.

Passagiers
Brussels Airport heeft in november 1.694.200 passagiers ontvangen. Dat is 5,3% meer dan in november 2014. De sterkste groei voor de hele maand november werd opgetekend bij zowel Brussels Airlines en de low cost maatschappijen, als bij de lange afstandsvluchten en de transferreizigers.

November kende een sterke start, mede dankzij de herfstvakantie die nog doorliep tot het tweede weekend van november. Na de verhoging van het veiligheidsniveau voor Brussel is de groei minder uitgesproken in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal transferpassagiers steeg in die periode, maar het aantal lokaal vertrekkende en aankomende passagiers daalde. Vooral Europese reizigers zagen af van hun reisplannen naar België en Brussel.

Vracht
Het vrachtvolume vervoerd op Brussels Airport is in november gedaald met 5,7% in vergelijking met november vorig jaar. Het volvrachtsegment vertoont een scherpe daling van -15,5% door het vertrek van Ethiopian Airlines. De maatschappij heeft eind oktober zijn vracht verhuisd omdat de maatschappij geen vervoersrechten kreeg in ons land.

In heel Europa is er een daling van het luchtvrachtvervoer. Ook Brussels Airport kent hierdoor een terugval in volume van de belly cargo, vracht aan boord van passagiersvluchten, met 6,4% in vergelijking met november vorig jaar.

De expresdiensten doen het daarentegen goed op Brussels Airport. Hun volume is gestegen met 2,3% in vergelijking met november vorig jaar.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen op Brussels Airport is gestegen met 2,4% in vergelijking met november vorig jaar. Het aantal vluchten voor passagiers is gestegen met 1,7%.

 

results1511

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company