Nieuwe vluchten verwacht indien Jet Airways vluchten op Brussel afbouwt

6 november 2015

De Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft de intentie uitgesproken om haar activiteiten op Brussels Airport te herevalueren. Brussels Airport bekijkt onder meer met Brussels Airlines en andere Star Alliance partners op welke manier nieuwe vluchten naar Noord-Amerika en India opgestart kunnen worden.

Jet Airways vliegt dagelijks van Brussels Airport naar Newark en Toronto in Noord-Amerika en Delhi en Mumbai in India. De intentie van Jet Airways om te activiteiten te herevalueren is ingegeven door een economische logica en de continue evolutie van samenwerkingsverbanden binnen de luchtvaart.

“Sinds eind 2013 is er een strategische samenwerking tussen Jet Airways en Etihad Airways en is de samenwerking met het Star Alliance netwerk verminderd. Het ligt dus in de lijn van de verwachtingen dat Jet Airways haar vluchten op Brussels Airport zou herevalueren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Bij de komst van Jet Airways heeft Brussels Airport fors geïnvesteerd zodat de luchtvaartmaatschappij een groot aantal gelijktijdige aankomsten en vertrekken kon organiseren op het drukste uur van de dag. Deze investeringen hebben ook bijgedragen tot de uitbreiding van de langeafstandsvluchten op Brussels Airport en de versterking van het Star Alliance netwerk, om zo de preferentiële hub te worden voor verschillende toonaangevende maatschappijen wereldwijd.

In de afgelopen jaren is het intercontinentale netwerk van Brussels Airport aanzienlijk uitgebreid met respectievelijk US Airways, Air Canada, United Airlines (Chicago), een verdubbeling van de activiteiten van Etihad Airways, Qatar Airways, Thai Airways International, Emirates, ANA, en de verdubbeling van het aantal toestellen bij Brussels Airlines op de lange afstand van vier naar acht.

De luchthaven onderzoekt verschillende opties om nieuwe routes op te starten. In het bijzonder met Brussels Airlines om de succesvolle operaties op New York en Washington met nieuwe bestemmingen in Noord-Amerika uit te breiden.  Brussels Airport verwacht ook dat Star Alliance en andere luchtvaartmaatschappijen meer vluchten zullen inzetten naar Noord-Amerika en, direct of met een overstap, naar India.

Over Jet Airways

Jet Airways is actief op Brussels Airport sinds 2007. De maatschappij vestigde toen haar Europese hub tussen India en Noord-Amerika op Brussels Airport en vervoerde sindsdien jaarlijks meer dan 750.000 passagiers op de zes dagelijkse vluchten van en naar Mumbai, Delhi, Chennai, New York, Newark en Toronto. Meer dan de helft van de passagiers vlogen tussen India en Noord-Amerika.

In 2012 besliste Jet Airways een eerste keer om twee dagelijkse vluchten op Brussels Airport stop te zetten. Met name de vluchten naar New York nadat Brussels Airlines was gestart op deze route, en de vluchten naar Chennai. Het jaarlijks aantal passagiers bleef echter hoog met een gemiddelde van 650.000 passagiers.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company