Galactische sfeer op Brussels Airport

5 november 2015

Vreemde wezens lopen vandaag in de terminal van Brussels Airport rond. Marcherende Stormtroopers, R2D2’s in ware grootte en andere bekende personages die rechtstreeks uit een van de episodes van de legendarische Star Wars films komen. Zelfs de echte en allernieuwste Rey’s Speeder Bike stond enkele uren in de terminal tot grote blijdschap van de passagiers. Dit ter gelegenheid van de eerste landing van het beroemde vliegtuig, de R2D2 TM ANA Jet, op Europese bodem. Als eerste stopplaats in zijn wereldwijde reis heeft het toestel het tarmac van Brussels Airport gekozen.

Om de komst van de lang verwachte Dreamliner “Star Wars” van All Nippon Airways op Belgische bodem te vieren, hebben Disney, ANA en Brussels Airport alles uit de kast gehaald. 200 fans werden uitgenodigd om de landing en de doop door de brandweer van Brussels Airport van dit fantastische toestel van de Japanse maatschappij persoonlijk mee te maken. Het toestel verving voor een dag het reguliere toestel waarmee sinds 25 oktober een dagelijkse vlucht tussen Tokio en Brussel wordt verzorgd.

“Ik ben zeer verheugd om ieders enthousiasme over de komst van ANA’s Star Wars R2D2 Jet op Brussels Airport vandaag te kunnen delen. ANA is haar samenwerking met Star Wars in april dit jaar gestart en onze partnerschap zal de komende vijf jaar voortduren. Aan boord kunnen passagiers alle zes eerste Star Wars films bekijken, en in het geval van het R2D2-toestel hebben we subtiele elementen voor Star Wars fans aangebracht, zoals R2D2 zitjes en bekers, onze verlichting is geïnspireerd op de lichtzwaarden. Ik hoop dat deze fantastische samenwerking ertoe zal bijdragen dat ANA een bekend gezicht wordt onder het Belgische publiek”, zegt Moriyuki Tanemura, Country Manager ANA Belgium – France.

“Behalve de buitengewone gebeurtenis om het R2D2 Star Wars toestel op Brussels Airport te ontvangen, zijn we ook zeer vereerd om de nieuwe Dreamliner 787-900, de grootste Boeing 787, uit de vloot van All Nippon Airways, te mogen verwelkomen. Dit getuigt van het vertrouwen dat de Japanse maatschappij ons schenkt en zet nog eens in de verf hoe belangrijk de rechtstreekse verbinding is tussen Tokio en Brussel voor het toerisme en de economie”, voegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, eraan toe.

« We zijn vereerd om deel uit te maken van deze speciale dag en om deze bijzondere gebeurtenis te vieren met Brussels Airport en ANA. Samen met alle Belgische Star Wars fans verheugen we ons op de release van Star Wars: The Force Awakens in België op 16 december. The Force is still strong”, zegt Peter Fitton, Country Manager Disney Benelux.

Sommige medewerkers en verschillende reizigers op Brussels Airport hebben niet getwijfeld om zich voor de gelegenheid te verkleden in hun favoriete Star Wars personage en om Rey’s Speeder Bike in de vertrekhal eens uit te proberen, de motor in de nieuwste Star Wars episode.

Het toestel R2D2 TM ANA Jet zal ook komende vrijdag, 6 november, op Brussels Airport landen. Mogelijk volgen nog latere data, houd daarvoor onze sociale media in de gaten.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company