Drukke start van herfstvakantie op Brussels Airport

29 oktober 2015
Tijdens het startweekend van de herfstvakantie op Brussels Airport worden meer dan 200.000 passagiers verwacht op Brussels Airport. De luchthaven raadt passagiers aan om genoeg reistijd naar de luchthaven in te plannen, gebruik te maken van de parkings of het openbaar vervoer.

Met de herfstvakantie voor de deur verwacht Brussels Airport het komende weekend vrijdag tot zondag) 206.000 vertrekkende en aankomende passagiers. De piekdag ligt op vrijdag met 75.000 passagiers, maar ook op donderdag voorafgaand en maandag volgend op het weekend worden veel passagiers verwacht, telkens meer dan 67.000 passagiers per dag.

Gedurende de hele vakantie worden bijna 640.000 passagiers verwacht, ongeveer 2% meer dan in de herfstvakantie vorig jaar.

Brussels Airport raadt passagiers aan om voldoende reistijd in te plannen wanneer ze naar de luchthaven komen. Momenteel zijn werkzaamheden aan de gang aan de Kiss & Fly-zone, het platform waar chauffeurs kort kunnen halt houden om vertrekkende passagiers te laten uitstappen. Over een beperkte lengte is er slechts één van de twee rijstroken beschikbaar en er zijn een kwart minder staanplaatsen.

De luchthaven wil eraan herinneren dat de Kiss & Fly-zone enkel bedoeld is om vertrekkende passagiers snel te laten uitstappen en niet om passagiers op te halen.

Files naar de Kiss & Fly-zone zijn niet uit te sluiten. Het is daarom raadzaam om gebruik te maken van de parkings P1 en P2 voor het laten uitstappen en het ophalen van passagiers of van het openbaar vervoer. De parkings zijn toegankelijk via de toegangsweg bij het binnenrijden van de luchthaven.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company