Brussels Airport investeert in nieuwe infrastructuur en zuinige verlichting voor FC Melsbroek

16 oktober 2015

Brussels Airport Company dient samen met de gemeente Steenokkerzeel een bouwaanvraag in voor de nieuwe infrastructuur van FC Melsbroek en een jeugdhuis. De nieuwe terreinen liggen aan de Haachtsesteenweg, op zo’n 100 meter van de huidige velden. Brussels Airport Company investeert vrijwillig in energiezuinige verlichting op de terreinen die bovendien minder hinderlijk zijn voor buurtbewoners.

Brussels Airport bouwt in samenwerking met de gemeente Steenokkerzeel en voetbalclub FC Melsbroek nieuwe infrastructuur voor de club uit Tweede Provinciale A – Brabant. De bouwaanvraag voor een kleed- en drankgelegenheid met tribune wordt binnenkort ingediend. Meer zelfs, Brussels Airport Company is reeds gestart met de aanleg van twee nieuwe velden zodat deze speelklaar zijn na de winterstop van januari 2017.

“We zullen op de voetbalterreinen ook energiezuinige led-verlichting laten plaatsen. Het bedrag van deze milieuvriendelijke investering komt bovenop de budgettaire enveloppe die Brussels Airport initieel uitgetrokken had voor de realisatie van het project. Maar de technologie biedt enkel voordelen. Niet alleen zal de voetbalploeg de helft kunnen besparen op zijn elektriciteitsfactuur. De lampen laten ook toe om gerichter te verlichten waardoor er minder hinder is voor omwonenden”, zegt Yves Van Hooland, directeur Infrastructuur en Real Estate van Brussels Airport Company.

De bouw en verhuis van FC Melsbroek wordt volgens de overeengekomen concessie volledig gefinancierd door Brussels Airport Company. De gemeente Steenokkerzeel heeft de nieuwe terreinen aangekocht en zal er ook het jeugdhuis bouwen.

“Ik ben blij dat we ook voor het jeugdhuis een nieuwe stek hebben kunnen vinden in dit project. Samen met FC Melsbroek en Brussels Airport Company zullen we ervoor zorgen dat de voetbalclub ten laatste vanaf januari 2017 in een nieuwe infrastructuur zal spelen.” zegt Geert Laureys, schepen van Sport in Steenokkerzeel.

“Alle voetballers, supporters en de leden van de Raad van Bestuur wachten in spanning hun nieuwe infrastructuur af. En heel wat ouders van jeugdspelers zijn tevreden dat hun kinderen de gevaarlijke Haachtsesteenweg dan niet meer zullen moeten kruisen om hun geliefde voetbalsport te beoefenen”, zegt Henri Vandervorst, voorzitter van FC Melsbroek vzw.

 

 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company