Nieuwe generatie vliegtuig op Brussels Airport: A350 van Finnair

12 oktober 2015
Brussels Airport heeft vanochtend de eerste A350 XWB van Finnair verwelkomd, het allernieuwste toestel van Airbus, de meest energiezuinige in zijn soort en zeer geluidsarm. Vanaf volgend jaar zal de A350 van Finnair twee keer per week op Brussels Airport vliegen.

Na de A380 heeft Brussels Airport opnieuw een Airbus van de nieuwste generatie mogen ontvangen, de A350 XWB van Finnair, de eerste A350 die in Europa vliegt.

“Als ISO-gecertificeerde luchthaven voor milieunormen is de A350 voor ons hét type toestel dat we in de toekomst nog meer willen. Dankzij het aerodynamische design en het gebruik van high tech materialen maakt de A350 zeer weinig geluid in vergelijking met zijn voorgangers. Bovendien verbruikt het significant minder kerosine en is het dus milieuvriendelijker”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Vanaf februari volgend jaar vliegt de Airbus A350 van Finnair elke week op woensdag en donderdag op Brussels Airport. De A350 XWB heeft de ideale grootte om rendabel te opereren op een middelgrote luchthaven als Brussels Airport, op korte- maar vooral op langeafstandsvluchten.

De A350 XWB biedt Finnair niet alleen de mogelijkheid om meer passagiers te vervoeren, maar ook om meer vracht te vervoeren dan het huidige toestel op deze vluchten, de A340-300. Ongeveer 30% van alle luchtvracht op Brussels Airport wordt aan boord van een passagierstoestel vervoerd.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company