Groei van passagiers en vracht op Brussels Airport zet zich voort in september

9 oktober 2015

In september is het aantal passagiers op Brussels Airport met 4,1% gegroeid in vergelijking met september vorig jaar. Daarmee bestendigt Brussels Airport de groei tijdens de zomermaanden in september. Het vrachtvolume steeg met 1,6%, vooral het volvrachtsegment houdt de cargo op Brussels Airport in de groene cijfers.


Passagiers
In september 2015 hebben 2.324.752 passagiers gereisd via Brussels Airport. Dat is een stijging van 4,1% in vergelijking met september vorig jaar. Vooral het aantal transferpassagiers groeit sterk met 6,8% in vergelijking met september vorig jaar. Dit bevestigt de rol van Brussels Airport als belangrijke hub in het Star Alliance netwerk.

De belangrijkste groei wordt opgetekend bij Brussels Airlines, maar ook bij de low cost maatschappijen en op de langeafstandsvluchten waren er meer passagiers dan in september vorig jaar. Bij het toeristische verkeer is een impact te merken van het negatieve reisadvies voor Tunesiƫ. De hele Noord-Afrikaanse regio is daardoor minder populair.

Cargo
Het vrachtvervoer is licht gestegen met 1,6% in vergelijking met september 2014. Brussels Airport stelt twee verschillende tendensen vast. Het belly transport, het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen, op Brussels Airport kent net als op de meeste andere Europese luchthavens een daling van 8,9% in vergelijking met september 2014.

Voor het volvrachtsegment wordt een sterke stijging opgetekend van 8,2% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Hiermee is Brussels Airport een uitzondering op de algemene neerwaartse trend van het luchtvrachtvervoer in Europa. Ongeveer de helft van deze groei is te danken aan de nieuwe vracht van Ethiopian Airlines.

Het integratorverkeer (DHL) zet met 5,5% zijn groei van de laatste twee jaar voort.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is gering gestegen met 0,7% in vergelijking met september vorig jaar, tegenover een passagiersgroei van 4,1%. Het gemiddeld aantal passagiers op de vluchten is gestegen van 116 passagiers per vlucht in september 2014 naar 120
passagiers per vlucht in september dit jaar.

results_1509

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company