Recordzomer op Brussels Airport met bijna 5 miljoen passagiers en 81.000 ton vracht

9 september 2015

Brussels Airport heeft tijdens de zomermaanden juli en augustus 4.903.207 passagiers verwelkomd, van wie 2.424.013 passagiers in augustus. Het totale aantal passagiers voor de zomer ligt 5,1% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De vracht op Brussels Airport is in deze periode met 13% gestegen in vergelijking met de zomer van 2014. Het aantal vliegbeweging is daarentegen slechts gestegen met 1% voor de hele zomer.

Passagiers
Brussels Airport heeft in augustus 2.424.013 passagiers ontvangen, een stijging met 4,1% in vergelijking met augustus vorig jaar. Vooral het aantal transferpassagiers is sterk gestegen met 13,2% in vergelijking met augustus vorig jaar, terwijl het aantal lokaal opstappende reizigers beperkt gestegen is met 1,2%. Het goede weer in augustus lijkt hierop een invloed te hebben gehad.

Door de werkzaamheden op de start- en landingsbaan 25L/07R was er in de eerste helft van augustus een beperktere capaciteit van de luchthaven waardoor het vliegschema van heel wat luchtvaartmaatschappijen aangepast was. Daardoor is de groei tegenover dezelfde maanden vorig jaar in augustus (4,1%) minder uitgesproken is dan in juli (6,3%).

De belangrijkste groei is opgetekend bij Brussels Airlines, maar ook op vluchten binnen Europa, lange afstandsvluchten en low cost vluchten was er groei.
Gedurende de hele zomerperiode (juli en augustus) hebben bijna 5 miljoen passagiers gereisd via Brussels Airport, een stijging van 5,1% in vergelijking met de zomer van 2014.

Vracht
In augustus toont het vrachtvervoer op Brussels Airport een mooie groei van 8,2% aan. Vooral het volvrachtsegment is sterk gestegen met ruim een derde meer (+34,9%) vracht dan in augustus vorig jaar dankzij de start van nieuwe maatschappijen op Brussels Airport. De helft van deze groei is te danken aan Ethiopian Airlines die sinds januari op de luchthaven opereert.
Het vervoer van vracht aan boord van passagierstoestellen (belly transport) is licht gedaald met 4,4%. Bijna alle Europese luchthavens tekenen een daling op bij het belly transport. Het vrachtvervoer in passagierstoestellen is zeer gevoelig aan economische
schommelingen.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbeweging is minimaal gegroeid met 0,7% tegenover augustus vorig jaar.
Deze groei ligt veel lager dan de groei van het aantal passagiers (+4,1%). De
bezettingsgraad van de vliegtuigen is gestegen van 124 passagiers in augustus vorig jaar
naar 128 passagiers in augustus dit jaar.

results_1508

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company