Bijna 2,5 miljoen passagiers en een stijging van de vracht met 18% in juli op Brussels Airport

11 augustus 2015

Brussels Airport heeft een drukke eerste maand van de zomervakantie gekend, met bijna 2,5 miljoen passagiers. Een record voor Brussels Airport. De vracht op Brussels Airport is sterk gestegen met 18% in vergelijking met juli vorig jaar. Vooral het volvrachtsegment kende een indrukwekkende stijging.

Passagiers
In de eerste zomermaand heeft Brussels Airport elke dag gemiddeld 80.000 passagiers ontvangen. Dat zijn er 5.000 meer dan in juli vorig jaar. Dit is een stijging met 6,3% in vergelijking met juli vorig jaar en ligt in lijn met de groei op andere Europese luchthavens.

Het aantal lokaal vertrekkende passagiers is met 5% gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. Vooral Brussels Airlines en de low cost maatschappijen tekenen groei op, maar ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen hebben positieve cijfers.

Het aantal transferpassagiers is sterk gestegen met 16,9%. Dit toont het groeiende belang en de ontwikkeling van Brussels Airport aan als hub binnen het wereldwijde Star Alliance netwerk.

Cargo
De vracht op Brussels Airport is sterk gestegen met 18% ten opzichte van juli vorig jaar. Brussels Airport kent al enkele maanden een significante groei dankzij de start van 4 nieuwe cargomaatschappijen het afgelopen jaar op de luchthaven en doet het beter dan de rest van Europa waar de cijfers slechts licht positief of zelfs negatief zijn.

Vooral het volvrachtsegment kent een indrukwekkende stijging van 71,6% ten opzichte van juli vorig jaar, maar ook het integratorsegment bestendigt haar groei met een stijging van 5%. De vracht aan boord van passagierstoestellen (belly transport) lag iets lager dan in juli vorig jaar omdat er in de zomer traditioneel meer passagiers aan boord van de vliegtuigen zitten waardoor er minder plaats is voor vracht.


Vluchten
Het aantal vluchten op Brussels Airport is zeer licht gestegen met 2% in vergelijking met
juli vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad op de passagiersvluchten blijft stijgen van
79% naar bijna 82%. Het aantal passagiers per vlucht stijgt daarmee van 119 in juli 2014
naar 125 in juli dit jaar.

 

results_July_2015

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company