'Passport' voor KPMG op Brussels Airport

14 juli 2015

Brussels Airport en Codic tekenen een overeenkomst voor de ontwikkeling van een tweede kantoorgebouw, 'Passport', een nieuw kantorencomplex aan het tarmac op de luchthaven, waar KPMG zijn intrek zal nemen. Een belangrijke stap in de vastgoedontwikkeling van Brussels Airport.

"Brussels Airport is een aantrekkelijke locatie voor moderne en dynamische bedrijven als KPMG, dankzij haar intermodaliteit, haar toegankelijkheid en alle voordelen verbonden aan de diensten die een luchthaven biedt. De luchthaven biedt een uniek intermodaal platform in België, waarbij lucht-, spoor- en wegverkeer op elkaar aansluiten. Dit beantwoordt perfect aan de groeiende noden rond mobiliteit van bedrijven en hun werknemers. Zo weten we ons in een uiterst competitieve omgeving als vestigingslocatie te onderscheiden", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Patrick Simons, Senior Partner van KPMG in België, voegt toe: “KPMG wil als innovatieve dienstverlener maximaal inzetten op een stimulerende en inspirerende werkomgeving. De unieke bereikbaarheid voor onze medewerkers en cliënten, connecties met letterlijk de rest van de wereld, het moderne concept en de minimale ecologische impact van ‘Passport’ helpen ons alvast om dit te realiseren. De problematieken waarmee cliënten vandaag in een snel evoluerende omgeving geconfronteerd worden, vragen om doordachte en innovatieve oplossingen. Door de inrichting van het gebouw zullen onze mensen - op een natuurlijke manier - nog nauwer kunnen samenwerken, wat onze cliënten ten goede zal komen. Het nieuwe kantoor zal symbool staan voor onze gedrevenheid en de vernieuwende diensten die wij aanbieden. Ik ben er tot slot ook van overtuigd dat nu het ideale ogenblik is om dit mooie project op te starten op de site van Brussels Airport, die in de toekomst zeker nog meer inspirerende bedrijven zal aantrekken.

Christophe Jacobs, General Manager Codic België merkt verder op: “In 2010 zijn we gestart met de analyse van kantoren en in het bijzonder hun locatie. Na een grondige vergelijkende analyse van de kantoormarkten op de luchthavens van Schiphol, Frankfurt en München, waren we definitief overtuigd van deze unieke Europese locatie gelegen op een hub van vrijwel elk transportmiddel. Zoals steeds werden hoogwaardige kantoorconcepten uitgewerkt volgens de interne CODIC benchmarks, in samenwerking met het architectenbureau Jaspers & Eyers.”

De nadruk bij de vastgoedontwikkeling op Brussels Airport ligt op de kwaliteit van de infrastructuur en de optimalisering van de bestaande ruimte dicht bij de terminal.

Daarnaast maken bedrijven een strategische keuze, want net als de luchthavens in andere metropolen trekt ook Brussels Airport met haar optimaal aanbod ondernemingen aan dankzij de professionele en aangepaste structuur van hotels, vergaderzalen, restaurants, parkings, buslijnen, taxi's, ... en beantwoordt de luchthaven zo perfect aan de behoeften van de bedrijven.

De eerste steen van het gebouw wordt in september 2015 gelegd en de oplevering is gepland voor december 2017 aan de huurders. Het project is goed voor een investering van 80 miljoen euro. De architectuur is opgemaakt uit 2 L-vormige gebouwen verbonden door een prestigieus atrium. Het geheel telt ca. 28.000m² kantoorruimtes en aanhorigheden (restaurant & fitness), alsook 361 privatieve parkeerplaatsen. KPMG reserveerde 13.000 m2 daarvan.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company