Brussels Airport tekent sterke groei op in passagiers en vracht in de eerste helft van 2015

8 juli 2015

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is tijdens de eerste zes maanden van het jaar sterk gestegen met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor juni 2015 zien we zelfs een stijging van 16% ten opzichte van juni 2014. Wat het aantal passagiers betreft, heeft Brussels Airport ruim de kaap van 10 miljoen overschreden. Dit staat gelijk aan een stijging van meer dan 9% in het eerste semester van 2015 ten opzichte van het eerste semester in 2014. Het passagiersvervoer op Brussels Airport is in juni dit jaar met 5,6% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

“De sterke groei van de vracht in de eerste helft van het jaar toont het groeiende belang van Brussels Airport aan als toonaangevend logistiek platform in Europa. De positieve groei in het aantal passagiers bevestigt de groeiversnelling die werd ingezet in 2014, onder meer dankzij Brussels Airlines en het low cost segment op Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Passagiers
In de eerste helft van het jaar is het aantal passagiers met 9,2% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De groei is voornamelijk te danken aan de sterke stijging van het aantal korte afstandsvluchten bij Brussels Airlines en van de low cost vluchten.
Het aantal passagiers is in juni gestegen met 5,6% in vergelijking met juni vorig jaar. De stijging is zowel te merken bij de lokaal vertrekkende passagiers als bij de overstappende passagiers op Brussels Airport. De stijging van het aantal overstappende passagiers is te danken aan het verhoogde aanbod van aansluitende vluchten van Brussels Airlines.

Vracht
Het vrachtvervoer kende een stijging van 10% in de eerste zes maanden van het jaar. Deze resultaten zijn het gevolg van de komst van vier nieuwe vrachtmaatschappijen het afgelopen jaar: Ethiopian Airways, Qatar Cargo, Yangtze River Express en eind mei dit jaar nog KF Aerospace. Ook de constante groei van DHL van de laatste jaren heeft bijgedragen tot de groei van de vracht op Brussels Airport.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in de maand juni een forse groei van 15,9% ten opzichte van juni vorig jaar. Opvallend is de grote stijging van 41,6% voor het volvrachtsegment.

De komst van de nieuwe maatschappijen versterkt de rol van Brussels Airport als
toonaangevend logistiek platform binnen Europa. De gemakkelijke verbindingen met het
wegverkeer maakt Brussels Airport aantrekkelijk voor deze maatschappijen. Brussels
Airport biedt hen bovendien een hoogkwalitatieve en gespecialiseerde infrastructuur
voor de veilige en snelle behandeling van verse producten en farmaceutische en
biotechgoederen.

Vliegbewegingen
Over de eerste helft van het jaar is de stijging van het aantal vliegbewegingen relatief
beperkt gebleven ten opzichte van de passagiersgroei.

Het aantal vliegbewegingen is licht gestegen met 3,7% ten opzichte van juni vorig jaar.
De stijging bedraagt amper de helft van de passagiersstijging, omdat er een hogere
bezettingsgraad is voor vluchten. In juni dit jaar zaten gemiddeld 115 passagiers op een
toestel, in vergelijking met 112 passagiers in juni 2014.

results_June_2015

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company