Brussels Airport erkend als “Beste Europese Luchthaven” door ACI Europe

25 juni 2015

Brussels Airport heeft op het ACI Europe-congres in Praag de prijs mogen ontvangen van “Beste Luchthaven” in de categorie “10 tot 25 miljoen passagiers”. De ACI Europe Best Airport Awards beoordelen luchthavens op de verwezenlijkingen en de prestaties op verschillende parameters, zoals dienstverlening aan klanten, retail en milieu.

“De ACI Europe Award voor Beste Luchthaven is een mooie beloning voor het harde werk van al onze medewerkers op onze luchthaven. Alle 20.000 medewerkers hebben hun eigen steentje bijgedragen tot het succes van onze luchthaven. En we mogen oprecht trots zijn op onze prestaties: bijna 22 miljoen passagiers, 8 nieuwe vliegmaatschappijen in 2014-2015, 360 nieuwe vluchten per week en 26 langeafstandsvluchten elke dag”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, die de trofee in ontvangst mocht nemen.

De jury had ook lof voor de investeringen die Brussels Airport doet om passagiers vlotter door de luchthaven te laten gaan, zoals de automatische toegangspoortjes, de scna & fly bagage drop-off, de vernieuwde app, het nieuwe en moderne screeningplatform in Connector en hoe de winteroperaties worden uitgevoerd. Ook het milieu-engagement van Brussels Airport is de jury niet ontgaan. De permanente geluidsmetingen, CO2-reductie, zonnepanelen en elektrische wagens op Brussels Airport konden op de waardering van de jury rekenen.

De awards van ACI Europe bekronen de prestaties en het succes van luchthavens in Europa. Een panel van luchtvaartexperts en institutionele stakeholders beoordelen de ingediende dossiers op verschillende parameters: retail, community relations, faciliteiten, dienstverlening aan klanten, veiligheid en milieubeheer.

Het is de 11e keer dat de awards uitgereikt worden. Bekijk hier het filmpje dat Brussels Airport als deel van het dossier heeft ingestuurd:

 

ACI Europe is de Europese afdeling van de Airports Council International en verdedigt de belangen van de Europese luchthavenindustrie. De organisatie vertegenwoordigt 450 luchthavens in 45 Europese landen, samen goed 1,7 miljard reizigers, 90% van allecommerciële luchtverkeer in Europa, 16,8 miljard ton vracht en 20,8 miljoen vliegbewegingen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company