Brussels Airport lanceert campagne “Volg de gids” voor een stressvrije start van de vakantie

22 juni 2015

De zomervakantie op Brussels Airport staat voor de deur. De luchthaven verwacht eind deze week een eerste grote golf aan passagiers die op vakantie vertrekken en is klaar om de grote passagiersaantallen op te vangen. Bovendien lanceert Brussels Airport een sensibiliseringscampagne om een vlotte doorstroming van aankomende en vertrekkende passagiers op de luchthaven te garanderen.

De laatste week van juni begint traditioneel de vakantie-uittocht op Brussels Airport. Topdagen zijn onder andere vrijdag 26 juni, maandag 29 juni en woensdag 1 juli, waarop respectievelijk 45.000 en 44.000 vertrekkende passagiers worden verwacht.

De cijfers liggen gemiddeld 4,5% hoger dan vorig jaar. Uit de cijfers blijkt dat de Belgen niet langer traditioneel in het weekend vertrekken, op vrijdag of zondag, maar omdat 1 juli in het midden van de week valt, zijn er ook in het midden van de week heel wat passagiers die dan op vakantie vertrekken.

Een overzicht van het geschatte aantal vertrekkende passagiers voor de komende dagen:

Donderdag 25 juni     42.000
Vrijdag 26 juni       45.000
Zaterdag 27 juni        36.000
Zondag 28 juni          42.000
Maandag 29 juni    44.000
Dinsdag 30 juni         41.000
Woensdag 1 juli     44.000
Donderdag 2 juli    43.000
Vrijdag 3 juli              42.000
Zaterdag 4 juli           36.000
Zondag 5 juli          43.000

Vlot vertrekken
Elk jaar neemt Brussels Airport verschillende maatregelen om de zomeruittocht zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Met een stijgend aantal passagiers lanceert de luchthaven een grootschalige sensibileringscampagne om het verkeer naar het luchthaventerrein vlot te laten verlopen. De signalisatie op de toegangsweg is aangepast met kleurcode om passagiers de juiste weg te wijzen. Wie iemand komt ophalen, of iemand wil vergezellen naar de vertrekhal, kan deze zomer tot 30 minuten parkeren voor amper 1 euro in Parkings P1 of P2. Volg dus de groene route.

Meer info over deze campagne vind je op www.brusselsairport.be/volgdegids .

Brussels Airport informeert de passagiers ook via sociale media en de website. Passagiers kunnen er de hele zomer lang een druktebarometer raadplegen, die hen helpt om de drukte op hun vertrekdag juist in te schatten.
 

In de vertrekhal en op de pieren zet Brussels Airport ook extra personeel in om de passagiers met informatie bij te staan. Dankzij het nieuwe screeningplatform in Connector zal er ook een snellere doorstroming zijn van check-in naar de gate.

Belg zoekt de zon op
De nummer 1-bestemming voor de Belgen blijft Spanje. De drie grote luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport, met name Brussels Airlines, JetairFly en Thomas Cook, zien het aantal passagiers op de Spaanse bestemmingen zelfs nog toenemen. Daarnaast zijn ook Turkije, Kroatië, Griekenland, Tunesië, Frankrijk, Marokko en Italië populaire bestemmingen.

Een opvallende trends is ook dat steeds meer Belgen een vakantie iets verder van huis plannen. Sint-Petersburg, Dakar, Miami, Washington en diverse bestemmingen in Thailand bijvoorbeeld kennen een stijgend aantal passagiers.


Zes tips voor een vlot vertrek

 1. Kom op tijd naar de luchthaven
  Brussels Airport raadt reizigers aan om op tijd naar de luchthaven te komen. Passagiers komen best twee uur voor vertrek naar de luchthaven voor een Europese vlucht, en drie uur op voorhand voor een trans-Atlantische vlucht.
 2. Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer
  Op drukke afreisdagen wordt veel verkeer verwacht op de invalswegen naar de luchthaven. Kies daarom zoveel mogelijk voor het openbaar vervoer. Het trein- en busstation bevinden zich vlakbij, een paar verdiepingen onder de vertrekhal.
  http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/to_from_brussels_airport/train/
  http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/to_from_brussels_airport/bus/
 3. Met de auto naar de luchthaven? Vertrek op tijd en reserveer je parkeerplaats
  Kom je toch met de auto? Vertrek dan op tijd en vermijd onnodige filestress. Reserveer ook je parkeerplaats.
  Kom je iemand ophalen of afzetten? Maak dan gebruik van de parkeerpromotie die de hele zomer geldt: www.brusselsairport.be/volgdegids

 4. Check online in
  Online inchecken bespaart heel wat tijd en is mogelijk vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht of zoals aangegeven door je luchtvaartmaatschappij. Bagage afgeven kan in dit geval bij de “bagage drop-off” balie van je luchtvaartmaatschappij.

 5. Vergeet je reisdocumenten niet
  Denk eraan om je identiteitskaart of paspoort mee te nemen. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben een kids-ID of reispas nodig om met het vliegtuig te mogen reizen.

 6. Bereid je bagage voor op de veiligheidscontrole
  Neem geen puntige voorwerpen mee in je handbagage en stop vloeistoffen in je ruimbagage. Wil je toch vloeistoffen of gels meenemen in de handbagage? Zorg er dan voor dat je aan de wettelijke voorschriften voldoet: verpak ze in flesjes of tubes met een inhoud van maximaal 100 ml en stop ze samen in een doorzichtige hersluitbare plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter.
  Uitzondering: babyvoeding en vloeibare medicijnen mits doktersattest.

  Laptops en tablets moeten bij de screening apart aangeboden worden. Munten, sleutels, portefeuilles, gsm’s, horloges en broeksriemen leg je apart in een bakje.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company