Brussels Airport on the "Road to Rio"

19 juni 2015
Brussels Airport steunt de fundraisingactie “Run to Rio” en de Belgische atleten op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. De luchthaven sponsort niet alleen de allereerste olympische marathLon, vijf teams van Brussels Airport zullen ook deelnemen aan de loopwedstrijd in de Hippodroom in Bosvoorde op 21 juni. Brussels Airport vindt het belangrijk de teams van onze Belgische topatleten te ondersteunen.

Als nationale luchthaven heeft Brussels Airport de eer om het project ‘Run to Rio’ te sponsoren. Het project van het BOIC wil het Belgisch sportief talent helpen topresultaten te behalen, Brussels Airport ondersteunt dit graag. “Maar we willen het niet laten bij sponsoring en wat woorden. Daarom zijn er een 50-tal werknemers in maart, onder het peterschap van ex-Olympiër, Cedric Van Branteghem, gestart met trainen om aan de marathLon deel te nemen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

De lopers werden ingedeeld in groepen al naargelang hun ervaring. Ze konden in groep en op hun eigen tempo voor en na het werk, of op de middag, deelnemen aan het programma. De helft van hen gaat nu ook de uitdaging van ‘Road to Rio’ aan en neemt deel aan de olympische marathLon. Elk team bestaat uit 5 lopers waarbij één loper 15 kilometer loopt, twee lopers 10 kilometer, een loper 5 kilometer en een loper 2 kilometer. Samen een marathon.

De loopwedstrijd was voor Brussels Airport ook de start van het programma ‘Start to Run’ binnen het bedrijf. Dit maakt deel uit een bredere campagne van het bedrijf rond gezondheid.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company