Brussels Airport opent nieuw gebouw voor protocollaire gasten

15 juni 2015

Brussels Airport heeft een nieuw gebouw geopend om haar protocollaire gasten, zoals de Belgische en buitenlandse koninklijke families, staatshoofden en regeringsleiders, nog meer comfort en faciliteiten aan te bieden.

Als luchthaven van de hoofdstad van Europa heeft Brussels Airport een van de drukst bezochte protocoldiensten ter wereld.

Het nieuwe gebouw werd vanochtend plechtig geopend in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

Brussels Airport heeft een nieuw protocolgebouw officieel geopend. Per jaar zijn er bijna 25.000 protocollaire gasten zoals koninklijke families, staatshoofden en regeringsleiders, die gebruik maken van de protocoldiensten op de luchthaven. Met het nieuwe protocol kan Brussels Airport nog meer tegemoet komen aan specifieke vragen van protocollaire gasten, die hun tijd op onze luchthaven zo aangenaam of zo nuttig mogelijk willen spenderen.

"Het protocol is de eerste plaats waarmee deze bezoekers kennismaken bij hun aankomst in België en het moet hen dus een waardig onthaal bieden, gekenmerkt door de eigenschap waarvoor we internationaal bekendstaan: onze Belgische gastvrijheid", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Het protocolgebouw bestaat uit een koninklijke ruimte, verschillende salons, vergaderzalen en ontspanningsruimtes. Daarnaast heeft het een eigen screeningplatform en paspoortcontrole. Alle ruimtes en diensten zijn op één verdieping gegroepeerd zodat de beschikbare oppervlakte efficiënter gebruikt wordt en de gasten in ruime en comfortabele salons kunnen verblijven. De privésalons zijn flexibel ingedeeld zodat de ruimtes aangepast kunnen worden aan de grootte van de delegaties. Ook technologisch is alles zo ingericht dat de gasten hun werkactiviteiten efficiënt kunnen verderzetten.

Gasten kunnen in het protocol gebruik maken van de verschillende salons en vergaderzalen, catering en eigen parkeerplaats. Naast screening van bagage en handbagage, gebeuren ook de check-in en paspoortcontrole in het protocolgebouw. Limousines brengen de gasten naar hun vliegtuig.

De laatste jaren hebben steeds meer protocollaire gasten gebruik gemaakt van de diensten van het protocol. Brussels Airport heeft een van de drukst bezochte protocoldiensten ter wereld, dankzij de vele internationale instellingen en de uitstraling van Brussel als hart en hoofdstad van Europa. Een uitbreiding en optimalisering van het gebouw waren een logische keuze zodat Brussels Airport haar protocollaire gasten de beste service kan blijven leveren. Daarom is beslist om het gebouw naar een andere locatie te brengen met meer ruimte en mogelijkheden.

In het najaar wil Brussels Airport de premium service van het protocol ook aanbieden aan andere passagiers dan de protocollair vastgelegde gasten, zoals dit ook gebeurt in vele andere luchthavens.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company