Meer dan 7% groei in passagiers en vracht op Brussels Airport

5 juni 2015

Brussels Airport breekt in mei weer door de grens van 2 miljoen passagiers in een maand. Ook de vracht op Brussels Airport kent een sterke groei, vooral het volvrachtsegment. Door de problemen bij Belgocontrol op 27 mei is het aantal vluchten in mei gedaald ten opzichte van mei vorig jaar.

Passagiers
In mei dit jaar hebben 7,7% meer passagiers een vlucht genomen van of naar Brussels Airport in vergelijking met mei vorig jaar. In totaal hebben 2.152.448 mensen op Brussels Airport gevlogen. De grootste stijging zit bij het aantal transferpassagiers (+9,6%) en het aantal passagiers van wie de reis op Brussels Airport begint. Dankzij de vele vakantiedagen in de maand mei is er een groei van de korte vakantietrips.

De groei, zowel bij passagiers met Brussels Airport als vertrekpunt als transferpassagiers, is grotendeels toe te schrijven aan Brussels Airlines dankzij het inzetten van grotere toestellen en het aanbieden van nieuwe bestemmingen en meer vluchten. Ook bij de low cost maatschappijen en bij vluchten op lange afstand is er een significante groei ten opzichte van mei vorig jaar.

In de herfst start All Nippon Airways met een rechtstreekse vlucht naar Tokio, een belangrijke ontwikkeling voor Brussels Airport als Star Alliance hub. Brussels Airlines start in september met een dagelijkse vlucht naar Bremen. Bremen wordt zo de 8e luchthaven in Duitsland voor Brussels Airport.

Vracht
De vracht op Brussels Airport is in de maand mei met 7,4% gestegen ten opzichte van mei vorig jaar, in contrast met andere Europese luchthavens waar de vrachtvolumes gemiddeld dalen.

Alle segmenten binnen het vrachtvervoer op Brussels Airport tekenen een groei op. De sterkste groei wordt gerealiseerd bij de volvrachtvluchten. De afgelopen jaren heeft dit segment wereldwijd, en ook op Brussels Airport, de grootste klappen gekregen.

Dankzij de start van verschillende nieuwe cargomaatschappijen, zoals Qatar Airways, Ethiopian Cargo en het Chinese Yangtze River Express, ziet Brussels Airport een sterk herstel in dit segment. Eind mei is ook KF Aerospace (vroeger Kelowna) gestart op Brussels Airport.

Vluchten
Door de problemen bij Belgocontrol op 27 mei zijn enkele honderden vluchten
geschrapt. Dit vertaalt zich in de vluchtcijfers in een lichte daling van 0,4% ten opzichte van mei vorig jaar.

 

 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company