Groei op Brussels Airport zet zich voort in april 2015

13 mei 2015

Brussels Airport heeft in april 2015 meer dan 2 miljoen passagiers ontvangen, een groei van 5,8% ten opzichte van april vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kende een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Een jaar lang is groei in passagiers opgetekend met dubbele cijfers dankzij de start van onder andere Vueling en Ryanair en de groei van andere maatschappijen. Nu keert Brussels Airport terug naar meer normale enkelvoudige groeicijfers.

Passagiers
In april 2015 heeft Brussels Airport 2.009.561 passagiers ontvangen, een stijging van 5,8% ten opzichte van april vorig jaar. De sterkste groei wordt opgetekend in het Europese netwerk van Brussels Airlines en bij de low cost maatschappijen. Daarnaast is er ook een belangrijke groei op de lange afstandsbestemmingen. Het aantal transferpassagiers op onze luchthaven is met bijna 8% gestegen ten opzichte van april 2014 dankzij de groei van Brussels Airlines en de Star Alliance-partners.

Vrachtvervoer
Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in april met 6 procent gestegen, vooral het aandeel volvracht is sterk vooruitgegaan dankzij de komst van verschillende nieuwe maatschappijen het afgelopen jaar. Dat is een opvallend resultaat in vergelijking met andere Europese luchthavens waar dit segment gemiddeld stagneert of krimpt.

Vorig jaar zijn op Brussels Airport de vrachtmaatschappijen Qatar Airways en Ethiopian Cargo gestart. Dit jaar mocht Brussels Airport Yangtze River Express verwelkomen.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is in april 2015 slechts met 3,6% gestegen in vergelijking met april vorig jaar. Er is wel een sterke toename van het aantal vrachtvluchten tijdens de dag.

Hieronder vindt u meer gedetailleerde cijfers.
 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company