Brussels Airport verwacht 220.000 vertrekkende passagiers in het eerste paasweekend

31 maart 2015

Brussels Airport verwelkomt tijdens de paasvakantie weer heel wat vakantiegangers. Zowel het aantal vertrekkende als het aantal aankomende passagiers op Brussels Airport lag de laatste jaren nog nooit zo hoog. Passagiers voor Pier A kunnen kennismaken met de splinternieuwe Connector, waardoor ze sneller van check-in naar hun gate kunnen gaan. De paasvakantie trekt zich al op gang in de week voorafgaand aan het paasweekend, vanaf woensdag 1 april.

De paasvakantie is een steeds populairdere vakantie om met het vliegtuig op vakantie te vertrekken. In vergelijking met de paasvakantie vorig jaar verwacht de luchthaven bijna 6 procent meer vertrekkende passagiers.

Hieronder vindt u de prognose van het aantal vertrekkende passagiers op Brussels Airport.

Woensdag 1 april:  32.000
Donderdag 2 april:  36.000
Vrijdag 3 april:  41.000
Zaterdag 4 april:  33.000
Zondag 5 april:  40.000
Maandag 6 april:  38.000


Spring is in the air at Brussels Airport
Bij de start van de paasvakantie laat Brussels Airport een fris lentebriesje waaien in de luchthaven. De vertrekhal is omgedoopt in een groene tuin met feestelijke accenten om iedere passagier het lentegevoel mee te geven wanneer hij op reis vertrekt.

Wie het eerste weekend van de paasvakantie vertrekt, zal ook kennis kunnen maken met onze "Bunny-beats", die de passagiers muzikaal zullen entertainen en tegelijkertijd meer dan 30.000 chocolade eieren zullen uitdelen.

In de shoppingzone in Connector en van Pier B kunnen passagiers ook profiteren van verschillende voorjaarsaanbiedingen in de shops en restaurants.

Topbestemmingen zijn zomers
Tijdens de paasvakantie zoeken traditioneel veel Belgen de zon op, vooral de Middellandse Zee trekt heel wat Belgen aan. Net als andere jaren zijn de topbestemmingen bij de grote luchtvaartmaatschappijen op onze luchthaven Spanje, Turkije, Zwitserland, Tunesiƫ, Marokko en Egypte.

Praktische tips
Wie tijdens de paasvakantie vertrekt, doet er best aan om op tijd naar de luchthaven te komen. Op de piekmomenten, tussen 7 en 10 uur en tussen 16 en 19 uur, kan het heel druk zijn. Wie een Europese vlucht neemt, komt best 2 uur voor vertrek naar de luchthaven, wie een intercontinentale vlucht neemt is best 3 uur voor vertrek op de luchthaven.

Om de handbagagecontrole vlot te laten verlopen, herinnert Brussels Airport passagiers eraan dat de verpakking van vloeistoffen en gels maximaal 100 ml mag bedragen. Vloeistoffen aangekocht op de luchthaven moeten in de verzegelde zak blijven totdat de passagiers op hun bestemming zijn. Er zijn uitzonderingsregels voor babyvoeding en geneesmiddelen.

Wie met de auto naar de luchthaven komt, doet er best aan een parkeerplaats te reserveren. Meer informatie daarover, alsook de tarieven zijn te vinden op de website van Brussels Airport.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company