Brussels Airport tekent opnieuw sterke groei in passagiers en vracht op

9 maart 2015

Krokusvakantie geeft februari nog extra boost

Brussels Airport heeft meer dan 1,4 miljoen passagiers ontvangen in februari 2015. De luchthaven tekent een continue groei in trafiek op. Februari kreeg zelfs een extra duwtje in de rug dankzij de vele vakantiegangers tijdens de krokusvakantie. Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende afgelopen maand ook weer een sterke groei van 11,7% tegenover februari vorig jaar, opmerkelijk is de zeer sterke groei in het volvrachtsegment.

Passagiers
Het aantal passagiers op Brussels Airport is in februari 2015 gegroeid tot 1.411.776 passagiers, een groei van 18,4% in vergelijking met februari vorig jaar. Vooral de low cost, lange afstandsvluchten en Brussels Airlines hebben groei opgetekend.

De groei is deels te verklaren door een groter aantal passagiers (+17,7%) met als vertrekplaats Brussels Airport, vooral tijdens de krokusvakantie die dit jaar in februari viel in plaats van maart vorig jaar. Maar ook het aantal transferpassagiers is sterk gegroeid tegenover februari vorig jaar (+18,5%).

Cargo
Ook het vrachtvervoer op de luchthaven toont weer een mooie groei van 11,7% ten opzichte van februari vorig jaar. Een bijzonder sterk resultaat in vergelijking met andere Europese luchthavens waar het vrachtvervoer gemiddeld krimpt met 1,1%. Het resultaat is ook opmerkelijk omdat het Chinees Nieuwjaar in februari viel en het in die periode traditioneel wereldwijd een kalme periode voor vrachtvervoer is.

Alle segmenten binnen het vrachtvervoer zijn gegroeid, met een zeer sterke groei voor het volvrachtvervoer (+19,2%) in vergelijking met februari vorig jaar. Dit dankzij nieuwe vliegmaatschappijen en routes die recent opgestart zijn, zoals Qatar Cargo en Ethiopian Cargo. Zij vliegen bovendien met de modernste vrachttoestellen, A330F (Qatar) en B777F (Ethiopian). Deze toestellen zijn veel stiller dan hun voorgangers.

Vluchten
Het aantal vluchten is gestegen met 10,2% tot 16.659 vluchten in februari 2015 tegenover februari 2014, een geringere stijging dus dan het aantal passagiers en het vrachtvervoer. 


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company