Nieuwe investering van DHL

12 februari 2015

Brussels Airport versterkt haar rol als logistieke draaischijf


Brucargo, de vrachtzone van Brussels Airport, is de laatste 10 jaar uitgegroeid tot essentiële levensader voor de logistiek in België. Vandaag is Brussels Airport na de haven van Antwerpen de belangrijkste logistieke draaischijf van België en versterkt ze haar positie als Europese hub voor vrachtvervoer per lucht en via de weg. In totaal investeren Brussels Airport en haar partners een bedrag van 150 miljoen euro in het DHL-project.

De investeringen in het luchtvrachttransport hebben een directe weerslag op de handelsbalans en de tewerkstelling in ons land.

We zijn blij te zien dat een partner zoals DHL zijn aanwezigheid op Brussels Airport op lange termijn bestendigt door zijn activiteiten te blijven ontwikkelen. Dit bevestigt eens te meer het belang van Brussels Airport voor het luchtvervoer en wegvervoer in België wat ook meteen voelbaar is in de tewerkstelling. In 2012 hebben we belangrijke investeringen door Brussels Airport en haar partners aangekondigd voor de periode 2012 - 2017 om de rol van Brussels Airport in het vrachtvervoer te bestendigen. We hebben deze doelstelling al bereikt. Meer nog, we doen zelfs beter dan beoogd”, licht Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company toe.

DHL die het vrachtvervoer per vliegtuig combineert met wegvervoer, investeert 114 miljoen euro in dit omvangrijke project en vliegt rechtstreeks op een groeiend aantal bestemmingen. De toekomstige activiteiten van DHL in het kader van dit nieuwe project, zullen overdag plaatsvinden en hebben dus geen invloed op het aantal nachtvluchten. Het gaat om een hoogtechnologische opslag- en sorteerinfrastructuur waarbij de activiteiten worden uitgevoerd met een moderne vloot.

De nieuwe hub verstevigt de belangrijke positie van Brussel in het Europese en wereldwijde netwerk en breidt de Belgische handelsconnecties met de rest van de wereld gevoelig uit”, zegt Koen Gouweloose, Managing Director Hubs & Gateways Benelux & France bij DHL. “Meer mogelijkheden vanuit de hub in Brussels betekent voor onze klanten, zowel ondernemers als particulieren, ook een grotere flexibiliteit, een latere pick-up tijd en een verbeterede service”, licht Danny Van Himste, Managing Director DHL Express Belux toe.

In 2012, kondigde de luchthaven investeringen in de Brucargo vrachtzone aan voor een bedrag van 200 miljoen euro gespreid over de periode 2012-2017. Dit bedrag werd nu al ruimschoots bereikt dankzij de inspanningen van de luchthaven en haar partners en dankzij het uitbouwen van de verschillende vrachtvervoersmodi: vol vracht, expresdiensten, cargo aan boord van passagiersvliegtuigen en wegtransport. Deze verschillende segmenten, die elkaar wederzijds versterken, zijn essentieel voor een stevige en duurzame positionering als hub voor vrachtvervoer.

Met 450.000 ton vracht per jaar, is Brussels Airport na de haven van Antwerpen de grootste logistieke speler in België en is hiermee goed voor een tewerkstelling van 4500 directe jobs en 7500 indirecte jobs bij het vrachtvervoer.

Ook de nieuwe vliegroutes van Qatar Airways en de komst van Ethiopian Cargo illustreren het belang van Brussels Airport als centrale Europese hub op de mondiale luchtvrachtscène.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company