Brussels Airport start 2015 met stevige groei

10 februari 2015

Het aantal passagiers op Brussels Airport is met een groei van 13,5% in de eerste maand van het jaar sterk gestegen ten opzichte van januari vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kan een mooie stijging voorleggen van 37.869 ton (+9,4%) vervoerd in januari 2015.

Passagiers
Brussels Airport is het jaar goed gestart. Het aantal passagiers is in vergelijking met januari vorig jaar gestegen met 13,5 procent naar 1.378.449 passagiers. De belangrijkste groei zit bij de low cost maatschappijen, Brussels Airlines en de lange afstandsvluchten, en dat zowel voor de vertrekkende passagiers als transferpassagiers.

Cargo
Ook het vrachtvervoer kent een sterke groei van 9,4 procent in januari 2015 tegenover januari vorig jaar. De groei is te merken in alle segmenten: belly transport (+4%), integrator (+18,3%) en voor het eerst sinds lange tijd ook bij de full freighter (+3,8%).

Deze groei is te danken aan een uitgebreider netwerk en aanbod op Brussels Airport, dankzij de komst van Ethiopian Cargo als nieuwe cargo-operator sinds half januari en Qatar Airways die is gaan vliegen op enkele nieuwe routes. Daarnaast tekent DHL weer een sterke groei op voor januari. Brussels Airport blijft zich ook toeleggen op het vervoer van voedingswaren en farmaceutische producten.

Vluchten
Het aantal vluchten op Brussels Airport is gestegen met 8%. Dat komt door de toename van het aantal passagiersvluchten (+9,3%) en van het aantal cargovluchten (+10,3%). Dankzij grotere toestellen en de toename van het aantal passagiers stijgt ook de bezettingsgraad op de vluchten van 90 in januari 2014 naar 94 passagiers per vlucht in januari 2015.

In onderstaande tabel vindt u meer gedetailleerde informatie.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company