Luchtvaartmaatschappijen en partners bekroond met Brussels Airport Aviation Award

15 januari 2015

Brussels Airport Company reikt voor de achtste keer op rij de Brussels Airport Aviation Awards uit, om de luchtvaartmaatschappijen en partners in de schijnwerpers te zetten die zich bijzonder onderscheiden hebben in verschillende domeinen: netwerkontwikkeling en nieuwe routes, environment en safety, punctualiteit en performantie.

Vanavond vond de achtste editie plaats van de Brussels Airport Aviation Awards. De uitreiking gebeurde tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie voor de luchthavengemeenschap. Een mooie gelegenheid om maatschappijen en partners te bedanken en in de bloemetjes te zetten. Hieronder een overzicht van de winnaars.

De Network Development Awards bekronen luchtvaartmaatschappijen die zich onderscheiden hebben door nieuwe routes op te starten en groei in passagiers of vracht te realiseren.

Network Development Award Short Haul Airline

Brussels Airlines: 9 nieuwe routes en nieuwe commerciële strategie
Vueling: 7 nieuwe routes en keuze voor Brussels Airport als focus airport

Network Development Award Long Haul Airline

Emirates: lancering van een dagelijkse vlucht naar Dubai. De vlucht was zo succesvol dat Emirates vrijwel onmiddellijk besliste een groter toestel in te zetten.

Network Development Award Cargo Airline

DHL Aviation: opnieuw een sterke groei in tonnage en vluchten, nieuwe langeafstandsvluchten en de groei van Brussels Airport als regionale hub.

Brucargo Award

Expeditors: actieve groei in farma en wereldwijde promotie van Brussels Airport. Expeditors was ook één van de eerste partners om het farma IATA CEIV certificaat op Brussels Airport te ontvangen.


De Environment en Safety awards gaan naar maatschappijen of personen die in 2014 bijzondere aandacht hadden voor het milieu, en die bijgedragen hebben aan een voortdurende verbetering van veiligheidsstandaards en -bewustzijn.

Environment Award

DHL International: vernieuwing vloot, zowel in de lucht als op de grond. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een eigen CNG-tankstation (aardgas) in België, voertuigen op CNG en 2 Teardrop trailers en 1 LNG-vrachtwagen (vloeibare aardgas), in samenwerking met zijn partner Ninatrans. DHL International heeft bovendien met het Go Green programma het wereldwijde engagement genomen om de CO2-uitstoot met 30% te doen dalen tegen 2020. Ook subcontractors moeten zich inschrijven in het programma.

Safety Award

Captain Frank Baetens, flight safety manager voor Jetairfly, en een belangrijke drijvende kracht in het Local Runway Safety Team en Apron Safety Committee, werd beloond voor zijn constructieve en pragmatische aanpak.


De Punctuality en Performance Awards belonen passagiers- en vrachtluchtvaartmaatschappijen die respectievelijk zeer stipt of zeer performant hebben gewerkt. Punctualiteit is de beste on-time performance, dwz met een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd. De performantie voor vracht wordt berekend aan de hand van het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage.
 
Performance Award Cargo Airline

Asiana Cargo: vliegt viermaal per week van en naar Seoel.

Punctuality Award Short Haul Airline

Iberia: vliegt viermaal per dag naar Madrid en vloog in 2014 met een punctualiteit van 95%.

Punctuality Award Long Haul Airline

Hainan Airlines: vliegt viermaal per week in de winter tot dagelijks in de zomer naar Beijing en vloog in 2014 met een punctualiteit van 89%.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company