Jacqueline Galant en Arnaud Feist vieren samen met passagiers absoluut record voor Brussels Airport

22 december 2014

Vandaag heeft Brussels Airport zijn record van 21.637.003 passagiers verbroken, een record dat dateerde van het jaar 2000. Passagiers die voet aan de grond zetten in België, werden dan ook verwelkomd met een rode loper en een haag van ballonnen. Ook de vertrekkende passagiers op weg naar het buitenland werden feestelijk onthaald.
Jacqueline Galant, minister van Mobiliteit, en Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, waren al vroeg in de ochtend aanwezig om hen te feliciteren en te bedanken voor de verwezenlijking van dit record.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, verklaarde opgetogen: "Deze ochtend hebben we heel wat passagiers mogen ontmoeten om hen officieel te bedanken voor hun keuze voor Brussels Airport. Het succes van onze luchthaven danken we vooral aan hun vertrouwen.
Dit record is ook een duidelijke erkenning voor de inspanningen van iedereen die aan de slag is op de luchthaven en een beloning voor alles wat we doen om onze klanten een ruim dienstenaanbod te bieden en de beste aansluitingsmogelijkheden naar de rest van de wereld, en om van Brussels Airport een aangename en gezellige plek te maken."

Met een toegevoegde waarde van 3,2 miljard euro is Brussels Airport een belangrijke pijler voor de economie van ons land, terwijl het tegelijk de directe verbinding naar de rest van de wereld biedt die noodzakelijk is voor de ontwikkeling van alle Belgische regio's. Brussels Airport is ook een plaats waar veel mensen samenkomen. Daarom stelt de luchthaven alles in het werk om een zo aangenaam mogelijke ervaring te bezorgen aan iedereen die het vliegtuig neemt om op reis te gaan of om zijn of haar professionele activiteiten te kunnen uitoefenen.

"Ik feliciteer het management en alle werknemers van en op Brussels Airport met dit record. Deze feestelijke gebeurtenis toont aan dat onze luchthaven, als tweede belangrijkste motor van de Belgische economie, ook na de neergang van Sabena en de mondiale economische crisis een mooie toekomst voor zich heeft in het hart van Europa", zei Jacqueline Galant, Minister van Mobiliteit.

De kaap van de 21,6 miljoen passagiers ronden was een bijzondere uitdaging, die dit jaar net voor de eindejaarsfeesten met succes is volbracht. Dit record illustreert het succes van de nieuwe strategie die Brussels Airport Company de voorbije jaren heeft geïmplementeerd, en van de vele investeringen om de kwaliteit van de infrastructuur en de dienstverlening op de luchthaven te verbeteren. Het zijn de vele partners van de luchthaven, de lokale ondernemingen en de vele medewerkers die dag na dag bijdragen aan het succes van Brussels Airport en ervoor zorgen dat deze luchthaven tot de Europese top behoort.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company