Feeërieke kerstuittocht voor duizenden reizigers vanaf Brussels Airport

16 december 2014

Het belooft een drukke vakantie-uittocht te worden bij het begin van de kerstvakantie. Op vrijdag 19 december vertrekken maar liefst 36.000 passagiers op Brussels Airport. Met de aankomende passagiers meegerekend, passeren die dag 64.000 passagiers op de luchthaven. Die hele week wordt druk, met elke dag 29.000 tot 32.000 vertrekkende passagiers.

Gezellig wordt het wel, tussen de warme kerstversieringen in de terminal. Elke vrijdag van december vervolledigt een muzikaal kwintet de kerstsfeer in de vertrekhal. De kerstvakantie is elk jaar een populaire periode om te reizen - naar de zon én naar de sneeuw. Daarom stelde Brussels Airport een aantal tips op, zodat iedereen vlot en zonder stress op vakantie vertrekt.

Een overzicht van het aantal vertrekkende passagiers op Brussels Airport in de kerstperiode:

 • woensdag 17 december: 31.000
 • donderdag 18 december: 32.000
 • vrijdag 19 december: 36.000
 • zaterdag 20 december: 29.000
 • zondag 21 december: 32.000
 • maandag 22 december: 30.000


5 tips om vlot op reis te vertrekken

Om de doortocht van al die reizigers vlot te laten verlopen, geeft Brussels Airport 5 tips:

 1. Naar de luchthaven
  Op drukke afreisdagen is er ook extra veel verkeer op de invalswegen naar de luchthaven. Kom op tijd, liefst met het openbaar vervoer.
 2. Passagiers afzetten
  De Kiss & Fly, de vertrekzone voor de ingang van de luchthaven, belooft heel druk te worden, met al die vertrekkende passagiers. Parkeren mag niet, maar u mag er wel reizigers afzetten.
 3. Parkeren
  Rijdt u zelf naar de luchthaven? Reserveer dan op voorhand uw parkeerplaats.
 4. Inchecken
  Om tijd te besparen kunt u online inchecken. Dat kan vanaf 24 uur voordat uw vlucht vertrekt, of zoals aangegeven door de luchtvaartmaatschappij. Hebt u online ingecheckt? Dan geeft u op de luchthaven uw bagage af bij de bagage drop-off-balie van uw luchtvaartmaatschappij. Vergeet uw identiteitskaart of paspoort niet. Kinderen jonger dan 12 hebben een kids-ID of reispas nodig om met het vliegtuig te mogen reizen.
 5. Vlot door de veiligheidscontrole
  Neem geen spullen mee in uw handbagage die als wapen kunnen worden gebruikt, zoals messen en scharen. Steek vloeistoffen en crèmes in de ruimbagage die u incheckt. Wilt u toch vloeistoffen of gels in uw handbagage meenemen? Verpak ze dan in flesjes of tubes met een inhoud van maximaal 100 ml, en stop die samen in een doorzichtige hersluitbare plastic zak. Breng in totaal maximaal 1 liter vloeistoffen mee. Uitzondering: vloeibare medicijnen met doktersattest en babyvoeding.

  Bied laptops en tablets apart aan voor screening. Leg uw munten, sleutels, portefeuille, gsm, horloge en broeksriem in een apart bakje.

  Neem zo weinig mogelijk handbagage mee, zo verloopt de doorgang aan de veiligheidscontrole extra vlot.
<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company