Zware hinder verwacht op Brussels Airport op 8 en 15 december ten gevolge van stakingsacties

4 december 2014

Brussels Airport wenst haar passagiers te informeren dat de vakbondsacties die voor de 8 en 15 december in België werden aangekondigd hoogstwaarschijnlijk zullen leiden tot hinder op de luchthaven. De impact van deze stakingsacties is momenteel nog moeilijk in te schatten. Passagiers wordt gevraagd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of hun reisagent.

8 en 15 december: regionale en nationale vakbondsacties
Op 8 december kunnen stakingsacties in de provincie Vlaams-Brabant waarin de luchthaven ligt en in de aangrenzende provincie Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest impact hebben op de luchthavenactiviteiten en dus op de passagiers.
Op 15 december volgt een algemene, nationale staking.
Beide stakingsdagen zullen naar verwachting een grote impact hebben op het openbaar en het privévervoer en op de luchthavenactiviteiten met vertragingen en mogelijke annuleringen tot gevolg. Wie op 8 of 15 december wenst te vliegen wordt verzocht contact op te nemen met zijn/haar luchtvaartmaatschappij of reisagent voor de laatste stand van zaken en advies.

Andere aangekondigde acties
Ook andere acties kunnen een impact hebben op de passagiers van Brussels Airport. Een aangekondigde staking van de treinbestuurders op 11 december kan de toegang per spoor naar de luchthaven bemoeilijken en de stiptheidsactie van de federale politie op 12 december kan voor hinder zorgen bij de grenscontrole van niet-Schengen reizigers.

Up-to-date informatie
Brussels Airport volgt de situatie op de voet en zal de reizigers informeren via haar gebruikelijke communicatiekanalen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company