Brussels Airport: kaap van 19 miljoen passagiers binnen handbereik

13 november 2014

Bijna 2 miljoen passagiers reisden in oktober 2014 via Brussels Airport. Dat brengt het totale aantal passagiers sinds de start van het jaar op een uitzonderlijke 18.839.139. Dit resultaat wordt zoals elders in Europa aangedreven door de expansie van de lagekostenmaatschappijen en nog versterkt door de positieve resultaten van Brussels Airlines en het langeafstandssegment.

Passagiers
De groei van het aantal passagiers zet zich door. Voor oktober noteerden we een stijging met 19,3%. Dit resultaat wordt toegeschreven aan de significante groei van Brussels Airlines en de lagekostenmaatschappijen. De uitbreiding van het netwerk met de komst van Emirates op Brussels Airport in september versterkt deze positieve trend nog. De groei wordt niet alleen gerealiseerd in het lokale segment (passagiers met Brussels Airport als luchthaven van vertrek- of eindbestemming) dat een extra boost kreeg door de nieuwe bestemmingen in het aanbod maar evenzeer in het transfersegment (+31,1% vergeleken met oktober 2013). Dit bevestigt de positie van Brussels Airport als hub in het internationale Star Alliance netwerk.

Vracht
Ook cargo blijft het goed doen met een groei van 7,5% ten opzichte van oktober 2013. Hiermee scoort het vrachtvervoer op Brussels Airport beter dan het gemiddelde op wereldvlak (+ 5,2% in september 2014 t.o.v. september 2013) en beter dan gemiddeld in Europa waar het luchtvrachtvervoer stagneert.
Met een groei van 15,3% presteert het vervoer van vracht aan boord van passagiersvliegtuigen uitstekend. Het volume vracht dat vervoerd werd aan boord van volvrachtvliegtuigen steeg met 4,1%. Deze groei wordt grotendeels toegeschreven aan het integratorverkeer.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen steeg met 9,2% t.o.v. oktober 2013.Het aantal passagiers per vlucht blijft toenemen. In oktober 2014 telde een vlucht gemiddeld 109 passagiers (+ 8,2% vergeleken met oktober 2013 en + 37,9% t.o.v. oktober 2000). Dit kan worden verklaard door het inzetten van grotere toestellen en een betere bezettingsgraad.

Netwerk
In oktober opende Brussels Airlines een nieuwe route naar Riga en startte Ryanair met een nieuwe vliegverbinding naar Dublin.


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company