Derde recordkwartaal voor Brussels Airport

9 oktober 2014

Brussels Airport kende een uitzonderlijk goede maand september met meer dan 2,23 miljoen passagiers. Dat is een groei van 17,7% in vergelijking met september 2013. Zowel de lokale markt als de transfers laten een toename optekenen. In het 3e kwartaal van 2014 werd een groei van 17% genoteerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat betekent een versnelling van de groei die al in het 2e kwartaal (+16,1%) aanwezig was.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company: "De verkeerscijfers van september wijzen op een sterke en aanhoudende opwaartse trend en bevestigen de uitzonderlijke resultaten van de zomermaanden. De aanzienlijke groei bij de transferpassagiers bevestigt de rol die Brussels Airport speelt als hub van de Star Alliance in West-Europa.  Het is ook een belangrijke economische indicator die aantoont dat Brussels Airport een belangrijke speler blijft voor de verbinding van België met de rest van de wereld."


Passagiers
De stijging van het aantal passagiers die de voorbije maanden werd vastgesteld, zette door met een uitzonderlijk goede maand september en 335.000 passagiers meer dan vorig jaar. De groei is uitzonderlijk hoog bij de transferpassagiers (+33%), wat de rol van Brussels Airport als internationaal transferplatform bevestigt, zowel voor Europese bestemmingen als tussen Europa en de rest van de wereld. Die groei vloeit voort uit de activiteiten van Brussels Airlines, lowcostmaatschappijen en maatschappijen die langeafstandsvluchten afleggen. Die laatste profiteren onder andere van de nieuwe dagelijkse rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dubai sinds 5 september. Naast Dubai heeft Brussels Airport nog een tweede nieuwe bestemming sinds september: Warschau, waarop gevlogen wordt door Brussels Airlines.

Vracht
De hoeveelheid vervoerde vracht steeg sterk in de maand september, met een toename van 10% in vergelijking met september vorig jaar. Zowel het vervoer aan boord van passagiersvliegtuigen als met vrachtvliegtuigen kende een stijging. In het segment vervoer per vrachtvliegtuig zet het geïntegreerde luchtvrachtvervoer (DHL) de sterke groei voort die het vorig jaar inzette. Die snelle ontwikkeling is hoofdzakelijk te danken aan de sterke toename van de onlinehandel.

Vluchten
De toename van het vliegverkeer gaat hand in hand met een gematigdere stijging van het aantal vluchten met 8,2%. De bezettingsgraad steeg naar 78,2% (+ 3 punten). Daarmee steeg het gemiddelde aantal passagiers van 108 in september 2013 tot 116 in september 2014, of een toename van 7,4%.


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company