Brussels Airport verkozen tot beste luchthaven ter wereld inzake marketing

25 september 2014

Op 23 september sleepte Brussels Airport de hoofdprijs in de wacht op de World Routes Awards 2014 conferentie in Chicago. Na winst van de Routes Europe Award voor de categorie 4-20 miljoen passagiers in maart 2014 en van de World Air Cargo Awards in juni 2014, werd Brussels Airport op de prestigieuze internationale World Routes conferentie bekroond met de award “alle categorieën” en met de eerste prijs in de categorie luchthavens met 4 tot 20 miljoen passagiers.

De World Routes Awards bestaan sinds 1997. De luchtvaartmaatschappijen nomineren luchthavens die zich in de loop van het jaar hebben onderscheiden met de ontwikkeling van bestaande en nieuwe routes, marktonderzoek, marketing en marketing communicatie. De genomineerde luchthavens dienen vervolgens hun kandidatuur in met meer informatie en marketingmateriaal. Brussels Airport ontving de award “alle categorieën” ook al in 2012. Het is voor het eerst dat deze prijs een tweede keer aan dezelfde luchthaven wordt toegekend.

Leon Verhallen, Head of Aviation Marketing, Brussels Airport, zegt trots: “Dit is de bekroning voor het werk van een heel team. Het sterkt ons ook in onze overtuiging dat een service van topkwaliteit een must is voor onze klanten en dat we elke klant, klein en groot, maximaal moeten ondersteunen. Dat vergroot ook de bekendheid van ons land op internationaal niveau.”

De World Routes Awards worden in verschillende categorieën toegekend.
De luchthavens worden ingedeeld in vier categorieën op basis van hun grootte: 0-4, 4-20, 20-50 en 50+ miljoen passagiers. Voorts is er een “destination award” die de beste toeristische organisatie bekroont en een extra categorie voor een overall winnaar.
Naast de prijs “alle categorieën” sleepte Brussels Airport ook de prijs in de categorie luchthavens met 4 tot 20 miljoen passagiers in de wacht.
 
BRUcargo had zich dit jaar in juni al onderscheiden als winnaar van de World Air Cargo Awards, de belangrijkste award in de sector. Een mooie gelegenheid voor Brussels Airport om zich bij de belangrijkste spelers in de wereld van de luchtvaart te positioneren en eens te meer haar belang als referentieluchthaven voor de luchtvrachtsector in de verf te zetten.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company