Drukste maand ooit op Brussels Airport : 2,3 miljoen passagiers

8 augustus 2014

Brussels Airport heeft de maand juli afgesloten met een historisch recordcijfer van 2,3 miljoen passagiers. Het laatste record dateert van juli 2000 en is met 86.000 passagiers of 4 procent overschreden. Opmerkelijk: dit record werd gerealiseerd met zowat 22 procent minder passagiersvluchten dan in juli 2000.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company : “Het is een bijzonder moment voor Brussels Airport om de maand juli af te sluiten met 2.3 miljoen passagiers, de drukste maand ooit voor onze luchthaven. Dankzij het professionalisme en de passie van de 20.000 werknemers van Brussels Airport kon de luchthaven de toestroom van gemiddeld 74.000 vertrekkende en aankomende passagiers per dag goed verwerken. Zo werden bijvoorbeeld tot 1.300 passagiers per half uur verwerkt in de piekuren aan de security screening en bedroeg de gemiddelde wachttijd voor de passagiers amper 5 minuten.”

Passagiers
In de maand juli groeit het aantal passagiers opnieuw met dubbele cijfers, namelijk 14,8%. Dat zijn 300.000 passagiers meer dan juli vorig jaar. De groei komt in deze zomermaand vooral uit de lokale markt met een toename van 17,0%. De transfermarkt groeit ook sterk met 7,1%. Het einde van het Wereldkampioenschap voetbal en van de Ramadan alsook het slechtere weer halverwege de maand juli hebben ook de reislust van veel landgenoten aangewakkerd, met een extra groei in de tweede helft van de maand juli tot gevolg.

Alle passagierssegmenten dragen bij tot de groei. Een groot deel van de toename in passagiers zit in het low cost segment. De overige groei is voornamelijk toe te schrijven aan de goede prestaties van Brussels Airlines met een zeer positieve evolutie in het Europees verkeer.

Vracht
Het vrachtvolume vervoerd vanaf Brussels Airport stabiliseerde in de maand juli. De vracht aan boord van passagiersvliegtuigen stijgt met 7,4% en bevestigt de positieve tendens die eind vorig jaar werd ingezet. Het vervoer aan boord van volvrachtvliegtuigen blijft wereldwijd onder druk staan. Dit wordt gecompenseerd door de bestendigde groei van het integratorverkeer (DHL). Met een groei van 32% voor de maand juli ligt ze in lijn met de stijgende tendens die reeds 19 maanden aanhoudt.

Vluchten
Het aantal vluchten stijgt met 8,6%. Dit is vooral toe te schrijven aan een stijging van het aantal passagiersvluchten met 9,1%. Door de inzet van grotere toestellen en een hogere bezettingsgraad gaat het aantal passagiers per vlucht met 5.2% omhoog naar 119 passagiers per vlucht.

Opmerkelijk is dat de recordmaand juli 2014 werd gerealiseerd met slechts 19.533 passagiersvluchten. Dit is 22% minder dan ten tijde van het vorige passagiersrecord in juli 2000. Toen werden 24.939 passagiersvluchten uitgevoerd met gemiddeld 90 passagiers aan boord.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company