Brussels Airport selecteert de joint venture Newrest-Servair voor cateringtransport

5 juni 2014

Brussels Airport heeft haar selectieprocedure afgerond voor de toekenning van de tweede licentie inzake cateringtransport. De joint venture Newrest-Servair beantwoordt aan de gestelde criteria en krijgt een licentie om te  opereren op het tarmac van de luchthaven.

De selectieprocedure werd eind 2013 opgestart als gevolg van de overname van Gate Gourmet Belgium door LSG Sky Chefs Belgium. Daardoor was er op de luchthaven slechts één afhandelaar meer actief voor cateringtransport en was er dus de wettelijke noodzaak om een tweede leverancier van deze dienstverlening aan te stellen.

De joint venture Newrest-Servair beantwoordde aan de strenge vereisten en selectiecriteria om een licentie te verkrijgen. Het gaat onder meer over kennis van de procedures voor cateringtransport en het risicobeheer tijdens het uitoefenen van deze activiteit op het luchthavendomein.
Brussels Airport heeft verschillende operationele en logistieke elementen geanalyseerd die door de gekozen joint venture werden voorgesteld en die zorgen voor een optimalisatie van het transport, het verhogen van de efficiëntie en de veiligheid. Ook de beperking van de impact op het milieu werd in rekenschap gebracht, zoals bij alle partnerships die Brussels Airport afsluit het geval is.

De joint venture Newrest-Servair zal haar operaties op Brussels Airport zo snel mogelijk opstarten.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company