Brussels Airport: opnieuw forse groei in maart

10 april 2014

Met een totaal van anderhalf miljoen passagiers noteert Brussels Airport ook voor de maand maart een sterke groei: 8,3% meer dan vorig jaar. Bij passagiersverkeer wordt de groei vooral gedreven door de belangstelling voor low cost, de groei in het vrachtvervoer wordt getrokken door een spectaculaire groei in de vraag naar integratorvervoer. De start van het nieuwe zomerseizoen brengt tal van nieuwe passagiersbestemmingen.

Passagiers
Het passagiersaantal groeide in maart met 8,3% tot een totaal van 1.565.000. Voor het eerste kwartaal betreft het 3.972.000 passagiers, goed voor een groei van 6%.
De belangrijkste groei in maart komt op conto van het low cost segment, maar ook de activiteit van full-service maatschappijen op intra-Europees verkeer boekt succes. Het vakantieverkeer kent dan weer een lichte daling, die kan toegeschreven worden aan de timing van de paasvakantie, die dit jaar - in tegenstelling tot 2013 - volledig in april valt. Egypte kent een verminderde belangstelling als vakantiebestemming, ten voordele van andere zonnige bestemmingen.  Ook het lange afstandsvervoer daalt licht in maart, opnieuw door de verschuiving van het paasverlof.

Vluchten
De 18.079 vluchten in maart vertegenwoordigen een toename met 4,7%. Voor het eerste kwartaal betreft het 48.900 vluchten, een toename van 1,6% ten opzichte van vorig jaar. Passagiersaantallen en vrachtvolumes stijgen ongeveer vier keer zo snel als het aantal vluchten.  Ook nu wijst deze evolutie op het gebruik van gemiddeld grotere toestellen tegenover dezelfde periode in het voorbije jaar.

Bestemmingen
In totaal wordt het passagiersnetwerk in 2014 uitgebreid met 15 nieuwe bestemmingen.  Daarmee stijgt het totaal aantal passagiersbestemmingen naar 204. Nieuwe bestemmingen in de Verenigde Staten zijn Charlotte en Miami, en in Europa Londen Gatwick, Newcastle, Bari,Cagliari, Venetie/Treviso, Montpellier, Sevilla, Santiago de Compostela, Gdansk, Krakow, Wroclaw, Thessaloniki en Split. Luchtvaartmaatschappijen met de sterkste uitbreiding in hun aanbod op Brussels Airport zijn dit jaar Brussels Airlines, easyJet, Ryanair en Vueling.

Vracht
Het vervoerde cargovolume voor maart bedraagt 40.481ton. Een algemene toename van 5,8% bevestigt de tendens van de afgelopen maanden. Voor het eerste kwartaal noteert Brucargo meer dan 109.000ton, een groei van 6,6%. De heropleving is onderbouwd door het toenemend succes van e-commerce dat vooral het integrator verkeer mooie groeikansen biedt. Het vrachtvervoer aan boord van lange-afstands passagierstoestellen zit verder in de lift. Het volvracht vrachtverkeer herstelt langzaam, maar scoort nog steeds lager dan vorig jaar.

resultsMar2014

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company