7e editie Brussels Airport Aviation Awards

20 maart 2014
  • Air Europa, Thai Airways International en Saudi Airlines Cargo meest performante luchtvaartmaatschappijen
  • Elie Bruyninckx, Jetair, ontvangt Diamond Award.

Op donderdag 20 maart 2014 werden voor de zevende maal deze Awards toegekend, voor het afgelopen jaar 2013. Hierna volgt een overzicht.

In 2007 reikte Brussels Airport voor de eerste maal de Brussels Airport Aviation Awards uit voor die luchtvaartmaatschappijen en partners die zich bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van punctualiteit en performantie, environment en safety, en de ontwikkeling van netwerk en nieuwe routes.

Punctualiteit en performantie

Het criterium van punctualiteit betreft voor passagiersluchtvaartmaatschappijen de beste on-time performance voor aankomsten en vertrekken op Brussels Airport, een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd.
Het criterium voor performantie voor de vrachtluchtvaartmaatschappijen betreft het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in vrachttonnage.
 
Punctuality Award Short Haul Airline
Air Europa vliegt tweemaal per dag naar Madrid en vloog in 2013 met een punctualiteit van 94%.

Punctuality Award Long Haul Airline
Thai Airways International vliegt vier maal per week naar Bangkok. In 2013 vloog THAI met een punctualiteit van 87%
 
Performance Award Cargo Airline
Saudi Airlines Cargo vliegt gemiddeld 11 maal per week naar 7 wereldwijde bestemmingen en is al enige jaren de grootste vrachtmaatschappij op Brussels Airport.


Diamond Award

De tweejaarlijkse Diamond Award gaat naar Elie Bruyninckx, CEO TUI Belgium, voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Belgische luchtvaart via Jetair, de grootste touroperator van België, en Jetairfly, de tweede luchtvaartmaatschappij van het land.


Environment en safety

Voor de environment en de safety award komen die partijen in aanmerking die zich in 2013 bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van aandacht voor het milieu, en die bijgedragen hebben aan een voortdurende verbetering in veiligheidsstandaards en -bewustzijn.

Environment Award
Jetairfly wint de environment award voor de modernisering van de vloot naar de stilste en meest milieuvriendelijke toestellen in haar klasse en de implementatie van nieuwe en stillere landingsprocedures op Brussels Airport.

Safety Award
De safety award gaat naar Paul McManus, airport manager voor Etihad Airways. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de veiligheidsperformantie en cultuur op het luchthaventarmac.


Netwerk- en route ontwikkeling

Voor de network development awards worden luchtvaartmaatschappijen genomineerd die zich onderscheiden hebben door nieuwe routes en groei in passagiers of vracht.

Network Development Award Short Haul Airline
Croatia Airlines, voor de verhoging van de vliegfrequentie op Zagreb na de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie, en de groei in passagiers van 41%

Network Development Award Long Haul Airline
Qatar Airways, voor de verhoging in frequentie tot een dagelijkse vlucht, de introductie van de eerste B787 Dreamliner op een geregelde vlucht, en de groei in passagiers van 34%.
 

Network Development Award Cargo Airline

Finnair Cargo, voor de lancering van een base op Brussels Airport met vluchten naar Noord-Amerika en Azië.

Brucargo Award

Deze award voor de partners op Brucargo, wordt nog maar voor een tweede keer toegekend. De winnaar in deze categorie is FAVV - het Federaal Agentschap voor Voedsel en Veiligheid, voor de succesvolle samenwerking met Brussels Airport om de doorstroomsnelheid van goederen te verhogen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company