Brussels Airport: sterke groei zet zich verder in februari

11 maart 2014

Voor de maand februari noteert Brussels Airport een groei van het passagiersaantal met 3,1%. Deze groei is nog getemperd door kalenderomstandigheden: de uittocht voor de krokusvakantie gebeurde in 2014 gespreid over februari en het begin van maart, terwijl die vorig jaar volledig plaats had in de maand februari. De groei in februari is vooral geconcentreerd in het transfersegment waar meer dan 25% groei genoteerd wordt.

Passagiers
De sterkste toename komt uit het segment Europese lijndiensten, waarbij vooral de groei van Brussels Airlines opvalt, en ook het low fare vervoer scoort sterk. De opstart van Ryanair operaties in de twee laatste dagen van de maand draagt daar al beperkt toe bij. Ook de groei van het langeafstandsvervoer zet zich verder in februari.

Vluchten
Het aantal vluchten daalt met 1,7% maar het aantal aangeboden stoelen blijft ongeveer gelijk. Opnieuw wordt de groei ondersteund door de inzet van grotere toestellen en een aanzienlijke verdere verbetering van de bezettingsgraad.

Cargo
Ook in februari laten de cargocijfers een verder herstel zien met een groei van ruim 8% tov vorig jaar. Vooral de sterke prestatie van DHL is verantwoordelijk voor deze groei. Ook de vracht aan boord van de passagierstoestellen doet het beter. De volvrachtmaatschappijen blijven echter lijden onder de crisis en de lagere vrachtprijzen en bouwen hun vluchten nog steeds verder af.

Netwerk
Voor het zomerseizoen van 2014 telt Brussels Airport 15 nieuwe bestemmingen. Nooit eerder werden in een jaar zoveel nieuwe bestemmingen geopend. Het aantal bestemmingen voor passagiers stijgt daarmee naar 204. Nieuwe trans-Atlantische bestemmingen zijn Charlotte en Miami, en in Europa London Gatwick, Newcastle, Bari, Cagliari, Venetie/Treviso, Montpellier, Sevilla, Santiago de Compostela, Gdansk, Krakau, Wroclaw, Thessaloniki en Split.


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company