Brussels Airport : een sterke start voor 2014

10 februari 2014
  • Januari noteert 6,1% groei, zowel voor passagiers als voor cargo

In de loop van de maand januari  maakten 1.214.897 passagiers gebruik van Brussels Airport. Met een toename van 6,1% noteert de luchthaven hiermee andermaal een sterke vooruitgang.

Passagiers
De passagiersgroei voor januari vergelijkt zich met de eerdere groei van 6.2% die genoteerd werd in december 2013. Een gedeelte van deze passagiersgroei kan toegeschreven worden aan de gunstige temperaturen ten opzichte van de vorige winter.

De belangrijkste groei voor januari situeert zich in het segment van de Europese lijndiensten, waarbij met name Brussels Airlines sterk presteert, en het low fare vervoer. Ook het langeafstandsvervoer noteert positief, en ook daar zet Brussels Airlines de toon.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vluchten stijgt licht in januari, maar die toename situeert zich vooral in het niet commerciƫle vervoer. Het aantal passagiersvluchten daalt licht, in de trend van grotere toestellen en betere bezettingsgraad, het aantal vrachtvluchten gaat 6% omhoog.

Cargo
Met 34.613 ton en een groei van 6.1% zet Brussels Airport in januari het de positieve evolutie van de laatste maanden van 2013 verder. Binnen het volvrachtvervoer doet vooral het integratorverkeer het zeer goed. Ook de vracht aan boord van passagiersvliegtuigen kent een sterk herstel de afgelopen maanden wat bij de start van het nieuwe jaar bevestigd wordt.


 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company