Verdere stijging van passagiers en vracht bij Brussels Airport

13 december 2013

Passagiers
Met 1,361 miljoen passagiers noteert Brussels Airport voor november een groei van 0,6% tegenover vorig jaar. Het aantal lokaal opstappende passagiers stijgt met 1.2%. Ook het aantal transfer en transit passagiers toont een positieve groei. De best presterende segmenten zijn het low fare vervoer, het lange afstandsvervoer, en de Europese lijndiensten. Het vakantievervoer toont daarentegen in november een daling.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbwegingen daalt met 4.8%, volledig door een vermindering van het aantal passagiersvluchten.

Cargo
Na een goede maand oktober laat ook november verdere groei zien op het gebied van vracht. Het vrachtvervoer groeit met 6.8%, vooral door de sterke ontwikkeling van e-commerce alsook door de opstart van nieuwe routes. Vooral het integratorverkeer en met name DHL zorgt voor een sterke groei in het vrachtverkeer. Het vervoer van vracht aan boord van passagiersvliegtuigen kent ook terug groei, na een moeilijke start eerder dit jaar.

Netwerk
Ook nu kondigt Brussels Airport opnieuw bijkomende routes aan voor het zomerseizoen van 2014. Ryanair plant een basis op Brussels Airport met 4 vliegtuigen en vluchten naar 10 bestemmingen in Zuid-Europa.
Aegean Airlines opent twee wekelijkse vluchten naar Thessaloniki, een nieuwe bestemming voor Brussels Airport. Turkish Airlines opent een dagelijkse vlucht naar Istanbul Sabiha Gokcen Airport en vervangt hiermee de operatie van Pegasus Airlines die de route gaat beƫindigen.
easyJet zal naast de aankondiging van Bordeaux en Napels ook twee maal per dag gaan vliegen op Londen Gatwick, waardoor de tweede Londense luchthaven terug rechtstreeks vanaf Brussels Airport bereikbaar wordt. Thomas Cook Airlines zal naast de nieuwe route naar Split ook een vlucht openen naar Ajaccio.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company