Brussels Airport : baan 25R/07L vanavond terug in gebruik

23 augustus 2013

Sinds begin augustus worden ingrijpende aanpassings- en onderhoudswerken uitgevoerd aan start- en landingsbaan 25R/07L op Brussels Airport. Een belangrijke taxiweg die aangrenst aan deze baan werd volledig vernieuwd en de volledige baan werd uitgerust met LED-bakens.

De initiƫle planning bij de aanvang van deze werken voorzag de oplevering van de afgewerkte baan tegen morgenavond zaterdag 24 augustus. Door een strikte werfopvolging, een uitstekende samenwerking tussen de verschillende aannemers, een perfecte uitvoering van de geplande werken en zonnig weer, zijn de werken een dag vroeger afgerond. Dat betekent dat de baan vanavond vrijdag 23 augustus terug beschikbaar is voor vliegverkeer. Dat kan mogelijk reeds vanaf 17:00 uur. Vanaf dat moment wordt ook het normaal spreidingsplan opnieuw toegepast.

Tijdens de hele duur van de werken communiceerde Brussels Airport ten behoeve van de omwonenden zowel voor de dag- als de nachtperiode in detail het actuele baangebruik, zowel via twitter en aan de hand van een elektronische nieuwsbrief. Voor informatie over de werken zelf was een specifieke website voorzien.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company