Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, verkozen tot Voorzitter ACI Europe

12 juni 2013

ACI Europe, de organisatie van Europese luchthavens, hield gisteren haar jaarlijkse Algemene Vergadering in Istanboel. Tijdens de vergadering werd Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport verkozen tot voorzitter van de organisatie.

ACI EUROPE, met zetel in Brussel, vertegenwoordigt meer dan 450 luchthavens in 46 Europese landen, met inbegrip van Rusland en Turkije. De leden staan in voor 90% van het commerciële luchtverkeer in Europa en verwelkomen samen meer dan 1,5 miljard passagiers per jaar.

Reactie van Arnaud Feist “Ik beschouw het als een eer deze rol te mogen opnemen. De voorbije jaren hebben aangetoond dat de uitdagingen in onze sector talrijk zijn en dat we nood hebben aan een sterke vertegenwoordiging bij Europese beleidsmakers en regulatoren. Meer dan ooit hebben Europese beslissingen een impact op onze business, en dat is een trend die zich steeds sterker zal doorzetten.

Als voorzitter wordt het mijn prioriteit er op toe te zien dat de collectieve belangen van alle luchthavens-leden van ACI EUROPE verdedigd worden, ongeacht hun grootte of locatie. Ik zal nauw samenwerken met de administratie van ACI EUROPE en zal ernaar streven om de steun te verzekeren van de Raad van Bestuur en de leden in het algemeen voor onze gemeenschappelijke betrachtingen.

De Europese instellingen informeren over de realiteit van de luchthavenbusiness is een opdracht van lange adem, zeker tijdens de komende periode waar het politieke programma van de nieuwe Europese commissie moet voorbereid worden. Het gaat er evenzeer om de wijdverbreide misvattingen die bestaan over de verhoudingen tussen luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, luchtverkeersleiding en grondafhandelaars recht te zetten.”

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company