Brussels Airport: 1,6 miljoen passagiers in april

10 mei 2013

Passagiers
Brussels Airport sloot de maand april af met 1.627.828 passagiers. Dit betekende een stijging van 0,9% tegenover april 2012. Hiermee was april de tweede maand van 2013 met een positieve groei in het passagiersaantal. Ondanks de economische situatie kozen meer passagiers dan vorig jaar voor een vliegreis tijdens de paasvakantie. Dat had een positief effect op zowel Europese als intercontinentale vluchten, en uiteraard op het leisure segment. Het aantal transit- en transferpassagiers lag iets lager dan vorig jaar door reducties bij Jet Airways en het wegvallen van American Airlines, maar wordt deels gecompenseerd door de uitbreidingen bij onder andere Brussels Airlines, Qatar Airways en THAI.

Vliegtuigbewegingen
De stijging van het aantal passagiers stond tegenover een daling van het aantal vliegtuigbewegingen. Met 18.455 vluchten noteerde april 0,9% minder vliegbewegingen dan vorig jaar. Dat was minder verlies dan in voorgaande maanden nu de zomerdienstregeling van toepassing is sinds eind maart. Door gebruik van relatief grotere toestellen was het aangeboden stoelen tegenover vorig jaar toegenomen met 0,9%; de bezettingsgraad bleef dezelfde.

Vracht
In april werd 36.542 ton vracht vervoerd van en naar Brussels Airport: nog steeds een daling met 5,8% maar opnieuw een verbetering ten opzichte van de voorgaande maanden. De slabakkende economie bleef de voornaamste reden voor het terugvallen van het aantal volvrachters. De vracht aan boord van passagiersvluchten kende al enkele maanden een achteruitgang door de verminderde beschikbare capaciteit. Deze verminderde activiteiten werden deels gecompenseerd door een toename in het integratorvervoer, vooral bij DHL.

Netwerk
Voor de komende zomer 2013 kondigt FlyGeorgia twee wekelijkse vluchten aan naar Tbilisi (Georgiƫ) vanaf juni. Dan start de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines eveneens met twee wekelijkse vluchten naar een nieuwe bestemming: Zafer (Turkije).

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company