Brussels Airport: 1,4 miljoen passagiers in maart

9 april 2013

Passagiers
Brussels Airport sloot de maand maart af met 1.445.987 passagiers. Dit betekent een stijging van 1,4% tegenover maart 2012. Vooral het leisure segment kende een sterke groei van 8%. Ondanks de economische crisis, besloot de Belgische passagier toch de strenge winter te ontvluchten naar de klassieke topbestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Turkije en Marokko. Opvallend was dat de stijging in het leisure segment reeds vroeg in de maand werd ingezet, een viertal weken voor de paasvakantie. In het low fare segment wordt de stijgende tendens van de laatste maanden verder gezet.

Op de lange afstand was er groei op Noord-Amerika dankzij de Brussels Airlines vluchten naar New York JFK, alsook naar Aziƫ dankzij bijkomende vluchten van Qatar Airways en Thai Airways International.

Vliegtuigbewegingen
De stijging met 1,4% van het aantal passagiers ging gepaard met een daling van het aantal vliegtuigbewegingen met 6,9%. Dit bevestigt de tendens van de laatste jaren en wijst opnieuw op de inzet van gemiddeld grotere toestellen gecombineerd met een significant hogere gemiddelde bezettingsgraad van de passagiersvluchten.

Vracht
Brucargo behandelde in maart 38.314 ton vracht, een daling met 17,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de tweede helft van 2013 wordt verwacht dat de negatieve trend van de laatste maanden wordt omgebogen tot een positieve curve door de start van verschillende nieuwe routes. Zo is Finnair bijvoorbeeld volop bezig met het installeren van een tweede Europese hub op Brussels Airport. Sinds 6 april verbindt Finnair Cargo Brussels met New York, Chicago, Helsinki en Hong Kong en later dit jaar zullen daar nog nieuwe bestemmingen en frequenties aan toegevoegd worden.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company