Brussels Airport Aviation Awards 2012

29 maart 2013

bmi regional, Aegean Airlines, Thai Airways International en Saudi Airlines Cargo meest performante luchtvaartmaatschappijen

In 2007 reikte Brussels Airport voor de eerste maal de Brussels Airport Aviation Awards uit voor die luchtvaartmaatschappijen en partners die zich bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van punctualiteit en performantie, environment en safety, en de ontwikkeling van netwerk en nieuwe routes.  

Op donderdag 28 maart 2013 werden voor de zesde maal deze Awards toegekend, voor het afgelopen jaar 2012.


Punctualiteit en performantie
Het criterium van punctualiteit betreft voor passagiersluchtvaartmaatschappijen de beste on-time performance voor aankomsten en vertrekken op Brussels Airport, dat wil zeggen een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd.
Het criterium voor performantie voor de vrachtluchtvaartmaatschappijen betreft het aantal wekelijkse vluchten, aantal bestemmingen, totale hoeveelheid gevlogen vracht, vracht per vlucht en de groei in 2012.

Punctuality Award Regional Airline
bmi regional vliegt zeven keer per dag naar Edinburgh, East Midlands en Leeds/Bradford. In 2012 vloog bmi regional met een punctualiteit van 93,2%.

Punctuality Award Short Haul Airline
Aegean Airlines vliegt twee keer per dag naar Athene en in de zomer tot zes vluchten per week naar Corfu, Heraklion en Rhodos. In 2012 vloog Aegean Airlines met een punctualiteit van 90,4%

Punctuality Award Long Haul Airline
Thai Airways International vliegt drie maal per week naar Bangkok. In 2012 vloog Thai Airways International met een punctualiteit van 85,5%

Performance Award Cargo Airline
Saudi Airlines Cargo vliegt gemiddeld 13 maal per week naar 7 wereldwijde bestemmingen en is al enige jaren de grootste vrachtmaatschappij op Brussels Airport.


Environment en safety
Voor de environmental en de safety award komen die partijen in aanmerking die zich in 2012 bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van aandacht voor het milieu, en die bijgedragen hebben aan een voortdurende verbetering in veiligheidsstandaards en -bewustzijn.

Environmental Award
Aviapartner wint de environmental award voor het uitvoeren van alle activiteiten met minimale impact op het milieu. De vastgelegde lange termijn doelstellingen zijn onder andere het minimaliseren van afval en uitstoot van gassen, hergebruiken en recycleren, het aanmoedigen van gebruik van alternatieve transportmiddelen en het bewust maken van leveranciers en partners.

Safety Award
De safety award gaat naar Joe Etongwe en Steven Van Geenhoven, werkzaam als rampagent voor Aviapartner. Dankzij hun positieve houding aangaande veiligheid en het correct rapporteren via de juiste kanalen, hebben zij het vertrek van een vliegtuig voorkomen dat op dat moment brandstof lekte.

Netwerk- en route ontwikkeling
Voor de network development awards worden luchtvaartmaatschappijen genomineerd die zich onderscheiden hebben door nieuwe routes en groei in passagiers of vracht.

Network Development Award Short Haul Airline
Jetairfly, voor het opstarten van 5 nieuwe routes in 2012, naar Ponta Delgada, Ohrid, Skopje, Fez en Rabat.

Network Development Award Long Haul Airline
Brussels Airlines, voor de uitbereiding van de vloot met twee extra A330 vliegtuigen, waardoor de frequentie van vluchten naar Afrika verhoogd is tot 6 dagelijkse vluchten en de introductie van een dagelijkse vlucht naar New York.

Network Development Award Cargo Airline
Demavia, voor de introductie van nieuwe cargo vluchten naar Kinshasa, in samenwerking met FLYCongo en Magma Aviation.

Brucargo Award
Dit is een nieuwe award voor de partners op Brucargo. De eerste winnaar in deze categorie is Adelantex voor de nauwe samenwerking met Brussels Airport in het aantrekken van nieuwe goederen trafieken en klanten. Adelantex is verantwoordelijk voor meer dan 10% van alle import vracht op Brussel af.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company