De paasuitocht begint al deze week

26 maart 2013

Brussels Airport verwacht enkele drukke dagen voor de paas-uittocht. Niet alleen het eerste weekend van vakantieperiodes is traditioneel erg druk, maar ook de vrijdag en zelfs de donderdag die aan de uittocht voorafgaan.  worden dat steeds meer.

Het verwachte aantal vertrekkende reizigers voor de komende dagen ziet eruit als volgt*:
 
Woensdag 27 maart : 26.000
Donderdag 28 maart : 28.000
Vrijdag 29 maart : 31.500
Zaterdag 30 maart : 26.500
Zondag 31 maart : 27.500
Maandag 1 april : 27.000
Dinsdag 2 april : 28.000

*Deze aantallen betreffen enkel het vertrekkend verkeer. Het aantal aankomende passagiers is hiermee doorgaans vergelijkbaar. 
 
Wie wil vliegen zonder zorgen, komt best tijdig naar de luchthaven. Zeker op piekdagen is het raadzaam om de aanbevelingen van Europa te volgen: drie uur voor de vertrektijd voor intercontinentale vluchten, twee uur voor een Europese vlucht.

Passagiers die wachtrijen aan de incheckbalies willen vermijden, kunnen voor de meeste lijnvluchten gebruik maken van internet check-in (thuis of op kantoor voor het vertrek) of van één van de vele automaten in de vertrekhal. Een aanrader !

Op dit ogenblik worden door Brussels Airport en Brussels Airlines testen uitgevoerd met een automatisch baggage drop-off systeem waarbij de reiziger eigenhandig zijn bagage kan inchecken. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar het afzonderlijk persbericht.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company