DHL opent nieuw logistiek centrum op Brussels Airport

22 maart 2013

DHL Global Forwarding, onderdeel van de Deutsche Post-DHL Group opent vanavond zijn nieuwe vestiging op Brucargo. Met een totale grondoppervlakte van 54.000 m² en een loods grootte van 23.000 m² bundelt DHL Global Forwarding Belgium al zijn luchtvrachtactiviteiten onder één dak te Brucargo West. DHL Global Forwarding Belgium is als toonaangevende freight forwarder op Brucargo gevestigd sinds de opstart van de vrachtzone in 1980. Met een investering van 27 miljoen euro kiest DHL Global Forwarding opnieuw voor de luchtvrachtzone aan Brussels Airport. 

"De keuze van DHL Global Forwarding voor Brucargo, versterkt de positie van de vrachtzone en Brussels Airport als essentieel werkgelegenheidsplatform binnen België.  Brussels Airport is de tweede economische motor van ons land met 20.000 directe en 40.000 indirecte arbeidsplaatsen. Met een totaalinvestering van 27 miljoen euro in dit nieuw logistiek platform wenst DHL Global Forwarding nog beter tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige logistieke noden van haar klanten binnen de verschillende industriesectoren", zegt Jean-Claude Delen, CEO DHL Global Forwarding BeNeLux & France.

Het nieuwe 'state-of-the-art' logistiek centrum, dat voldoet aan de strengste luchtvaart veiligheidsvoorschriften en TAPA-normen, is ideaal gelegen in deze strategisch belangrijke regio en biedt de beste infrastructuur voor alle luchtvrachtgebonden activiteiten.  Het gebouw voorziet ondermeer specifieke zones waaronder een temperatuur gecontroleerde zone van 1.750 m² die eveneens voldoet aan de strengste GDP-normen. Dit in een verdere ondersteuning van onze strategie om een nog betere kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen voor onze sectorklanten met specifieke vereisten. In lijn met de Deutsche Post-DHL 'Go Green' waarde, is dit voor DHL Global Forwarding een groene investering met milieuvriendelijke technologieën waaronder on-site elektrische voertuigen en waterrecuperatie.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport: "We zijn uitermate tevreden dat een belangrijke partner als DHL Global Forwarding opnieuw gekozen heeft voor verankering op Brucargo en Brussels Airport. Deze investering geeft in het bijzonder een sterke impuls aan de toekomstige ontwikkeling van Brussels Airport als vrachtluchthaven. De blijvende aanwezigheid van DHL Global Forwarding, levert bovendien een cruciale toegevoegde waarde op voor de logistieke activiteit in ons land. Investeringen als deze zijn het beste tegengif tegen de crisis. Bedrijven die het initiatief en de moed tonen om op dit ogenblik zo vergaand te investeren, verzekeren zich van een pole-position wanneer we de crisis straks achter ons laten."

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company