Brussels Airport: meer dan 1,1 miljoen passagiers in februari

11 maart 2013

Passagiers
Brussels Airport sloot de maand februari af met 1.155.653 passagiers. Over de volledige maand vertegenwoordigt dat een daling van 1,8% tegenover februari 2012, maar op dagbasis noteerde de luchthaven een groei van 40.600 naar 41.300 reizigers. Voor februari speelt immers het effect mee van de schrikkeldag: in 2012 telde de maand 29 dagen. Op lange afstand merkte de luchthaven een verdere groei bij onder meer Brussels Airlines en andere Star Alliance carriers, op korte afstand werd de groei gestuwd door low cost en vakantievluchten. Het transferverkeer liep licht terug door het wegvallen van enkele langeafstandsvluchten eind vorig jaar.  

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen daalde in februari verder met 7%. Dat kwam deels door het effect van de schrikkeldag in 2012, anderzijds door het gebruik van gemiddeld grotere toestellen en een hogere gemiddelde bezettingsgraad tegenover vorig jaar.

Vracht
Brucargo verhandelde in februari 31.838 ton vracht. De mindere economische situatie weegt zwaar op het vervoerde volume. Dit jaar viel ook de Chinese nieuwjaarsviering, traditioneel een kalme periode voor luchtvracht, in februari, wat het resultaat verder negatief beïnvloedde.
Het integrator verkeer daarenboven scoorde uitzonderlijk, met een groei van meer dan 10%. Dat komt onder meer door de recente opstart van een rechtstreekse dagvlucht 6 keer per week van DHL tussen Brussels Airport en de vrachthub van deze maatschappij in het Amerikaanse Cincinnati.

Netwerk
Nieuwe aankondigingen voor zomer 2013 zijn een vierde dagelijkse vlucht van Austrian Airlines en een zevende wekelijkse vlucht van Egyptair. Brussels Airport verwelkomt ook de uitbreiding van de vloot van Jetairfly met twee nieuwe Embraer 190 toestellen. In totaal stationeert Jetairfly nu 11 toestellen op Brussels Airport: 2 Embraer 190, 7 Boeing 737 en 2 Boeing 767 langeafstandstoestellen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company