Brussels Airport: daling van passagiersaantallen gecompenseerd door langeafstandsverkeer

11 december 2012

Passagiers
In november maakten 1.351.000 passagiers gebruik van Brussels Airport, 1.9% minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Deze vermindering is grotendeels toe te schrijven aan de algemene trend in de economie. Tegenover de algemeen licht dalende trend staat desondanks een blijvende algemene toename van het intercontinentaal verkeer, vooral bij Brussels Airlines en andere Star Alliance carriers. Ook het low fare vervoer blijft sterk groeien.

Bewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen daalde in november met 4,6%, tot 19.900. Opnieuw stellen we vast dat het aantal vluchten minder snel groeit of sneller vermindert dan het aantal reizigers. Het toenemend gemiddeld aantal passagiers per vlucht laat zich verklaren door een betere bezetting en het gebruik van grotere toestellen.

Vracht
Met 34.608 ton valt het vrachtverkeer met 17% terug ten opzichte van vorig jaar. Voor het eerst dit jaar noteert Brussels Airport zowel een daling in volvrachtverkeer, in het vrachtvolume aan boord van passagierstoestellen en in het integratorverkeer. Deze cijfers liggen wel volledig in lijn met de negatieve evolutie van het vrachtverkeer in geheel Europa.  

Nieuwe routes
Op 3 december startte Air Europa twee dagelijkse vluchten op Madrid. Demavia / Fly Congo startte een rechtstreekse volvrachtverbinding naar Luanda en Kinshasa.
Naast de eerdere aankondigingen opent Vueling vluchten naar Alicante en Malaga naast de bestaande vluchten naar Barcelona en Valencia. Thomas Cook Airlines opent vier nieuwe routes: Bastia, Biarritz, Nice en Reykjavik. Brussels Airlines start opnieuw vluchten naar Palermo en Aegean Airlines zal naast Athene, Heraklion en Corfu ook een vlucht openen naar Rhodos.


 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company