Brussels Airport en Codic starten Gateway-kantoorproject

18 september 2012

The Brussels Airport Company selecteerde Codic voor de realisatie van Gateway: een uniek kantoorproject op de Brusselse luchthaven. Het project behelst de grondige herontwikkeling van voormalige kantoren die deel uitmaakten van het oude terminalgebouw. Dit “U”-vormig complex huisvestte onder meer Sabena, de toenmalige Regie der Luchtwegen en later een deel van BIAC en Belgocontrol. Deze verjonging brengt het inmiddels leegstaande kantoorgebouw op hetzelfde niveau als de luchthaventerminal zelf, die beschouwd wordt als één van de meest comfortabele en efficiënte in Europa.

De herontwikkeling voorziet niet enkel een grondige verbouwing van het bestaande geheel, maar ook de toevoeging van een extra vleugel waardoor de bestaande “U”-vorm één efficiënter  gesloten geheel wordt met een aantrekkelijk atrium op de binnenplaats. Het Gateway-project is een mooi voorbeeld van duurzame reconversie met respect voor het oorspronkelijke concept. In totaal ontstaat een kantooroppervlakte van ongeveer 30.000m² die plaats biedt aan 2.000 medewerkers. De unieke ligging, vlak naast de luchthaven en het treinstation, is uiteraard een bijzondere troef, net als de connectiviteit via diverse transportmiddelen. Met meer dan 100 treinen, 700 vluchten en 1000 bussen per dag, is Brussels Airport de meest multimodale werkplek van ons land.

De eerste steenlegging van het bouwproject wordt voorzien begin 2014, de oplevering in 2016. Het project betreft een totale investering van meer dan 100 miljoen Euro.

Gateway vormt een eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van het Airport Village project dat progressief de strategische inplanting voorziet van kantoor- en vergaderruimte, conferentiecentra en bijhorende diensten voor een totaal van uiteindelijk 400.000m².


Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company licht toe : “De vraag naar eigentijdse kantoorinfrastructuur op luchthavens is om een dubbele reden zeer groot: we zijn zowel een luchthaven als een belangrijk multimodaal knooppunt. Dat maakt de locatie zowel om praktische als imagoredenen aantrekkelijk voor bedrijven met een sterk internationaal karakter, waarvan de medewerkers en klanten regelmatig het vliegtuig nemen. En toch zijn de vliegtuigen niet de enige belangrijke troef : de aanwezigheid van een snelle treinverbinding naar alle hoeken van het land, uitgebreide parkeergelegenheid, huurwagenbedrijven en een ruim aanbod aan busvoorzieningen, maken de locatie vlot bereikbaar voor zakenpartners en medewerkers. ”


Christophe Jacobs, General Manager Codic België merkt verder op: “In 2010 zijn we gestart met de analyse van Gateway en in het bijzonder haar locatie. Na een grondige vergelijkende analyse, in samenwerking met Jones Lang Lasalle, van de kantoormarkten op de luchthavens van Schiphol, Frankfurt en München, waren we definitief overtuigd van deze unieke Europese locatie gelegen op een hub van vrijwel elk transportmiddel. Zoals steeds werd een hoogwaardig kantoorconcept uitgewerkt volgens de interne CODIC benchmarks, ditmaal in samenwerking met het architectenbureau Jaspers & Eyers, om het daglicht te zien in de loop van 2016.”

Artist impression van het gebouw

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company