Brussels Airport en Montea investeren in Brucargo

14 september 2012

In het kader van de ontwikkeling van Brucargo West, sloot The Brussels Airport Company een samenwerkingsakkoord met de Belgische vastgoedontwikkelaar Montea voor de ontwikkeling van een derde luchtvrachtgebouw op de site. Een eerste gebouw van 30.000m² werd opgeleverd in 2008 en wordt onder meer gebruikt door bpost en een aantal gespecialiseerde logistieke bedrijven. Intussen is een tweede gebouw in aanbouw op Brucargo west met een oppervlakte van 23.000 m² waarin de logistieke activiteiten van DHL Global Forwarding worden ondergebracht.

De nieuwe overeenkomst met Montea omvat de bouw van een derde gebouw op Brucargo West. Hiermee richt Brussels Airport zich rechtstreeks tot de bedrijven die de luchthaven gebruiken als uitvalsbasis voor hun logistieke activiteiten. Zo heeft een belangrijke speler uit de farma-industrie al beslist zich te vestigen in dit gebouw. Sinds enkele jaren ontwikkelt Brussels Airport zich als een belangrijke draaischijf voor het luchttransport van farmaceutische en hoogwaardige medische producten. Het is een strategische doelstelling van de luchthaven om meer en betere ondersteuning te bieden aan de vele producenten van farmaceutische en hoogwaardige producten op de Belgische markt. Hiermee wordt niet enkel werkgelegenheid verzekerd op de luchthaven zelf, maar ook in de farmaceutische sector in alle landsdelen. Voor het eerst kiest een farmaceutisch bedrijf voor het inplanten van zijn logistieke activiteit op de luchthaven zelf.

De centrale ligging van Brussels Airport, de toegankelijkheid van Brucargo, het uitgebreide netwerk van bestemmingen en de mogelijkheid om over volledig aangepaste infrastructuur te kunnen beschikken, hebben dit bedrijf doen beslissen om zich op Brucargo te vestigen. Het nieuwe gebouw staat op een perceel van 31.000m², en daarop wordt een gebouw voorzien met 17.000m² voor gespecialiseerde opslag en behandeling van de goederen alsook kantoorruimte.

Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company wijst erop dat deze stap een belangrijke evolutie kenmerkt in de werking van Brucargo. “Het verankeren van de logistieke activiteit van een belangrijke farma-producent beloont het engagement van Brussels Airport om zich te specialiseren in een vrachtproduct op maat van haar gebruikers. De farma-sector is één van de belangrijkste sectoren in ons land en het is onze doelstelling dat die logistieke keten via onze luchthaven verloopt. Het is essentieel voor onze economie dat we niet alleen in staat zijn om deze taak zelf op ons te nemen, maar om dat meteen beter te doen dan andere gespecialiseerde luchthavens in die branche. Naast investeringen in infrastructuur werken we ook aan verbeterde processen om de cool chain op onze vrachtzone te garanderen”.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company