Brussels Airport: 1,5% groei in augustus

10 september 2012

Met 1.930.954 passagiers noteert Brussels Airport opnieuw een groei voor de maand augustus. De toename van 1,5% ligt in lijn met het gemiddelde van de verkeersresultaten voor de grotere Europese luchthavens in deze zomerperiode. De year-to-date passagiersgroei staat op 2%. Waar de groei van de afgelopen maanden jaar vooral aangezwengeld werd door een toename in transferverkeer, maken passagiers met Brussel als beginpunt of eindbestemming in augustus een inhaalbeweging.
Vooral vakantieverkeer, low cost en langeafstandsverkeer presteerden sterk in augustus. Intra-Europees zakenverkeer scoort voorspelbaar minder hoog tijdens de vakantiemaanden.

Het aantal vliegtuigbewegingen neemt ook in augustus verder af, nu zelfs met 4%. Dit zet de trend van de voorbije jaren consistent verder: door een gemiddeld betere bezettingsgraad en het gebruik van gemiddeld grotere toestellen groeit de economische impact van de luchthaven sterker dan het aantal vluchten, dat momenteel zelfs afneemt.

Het vrachtvervoer daalt met 2,5%. Die daling situeert zich in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtverkeer op passagierstoestellen en het integratorverkeer een groei laten noteren. Toch scoort Brussel daarbij beter dan de wereldwijde evolutie in volvracht en de resultaten van de meeste Europese luchthavens.

Vanaf november kondigt Brussels Airlines twee nieuwe bestemmingen aan. Edinburgh wordt tijdens het winterseizoen 6 keer per week aangevlogen met verdere groeiplannen tijdens de volgende zomer. Daarnaast wordt ook Mombasa toegevoegd aan het uitgebreide Afrika-netwerk. Deze laatste bestemming wordt uitgevoerd in samenwerking met tour operator Thomas Cook. Qatar Airways zal vanaf februari 2013 het aantal wekelijkse vluchten naar Doha verhogen van 5 maal per week naar dagelijks. Ook Thai Airways International verhoogt in februari zijn frequentie: van 3 naar 4 wekelijkse vluchten naar Bangkok en zal al vanaf het begin van de winter een grotere B777-300ER inzetten.

Brussels Airport betreurt het stopzetten van de operatie van American Airines op New York / JFK deze winter, na bijna 25 jaar dagelijkse vluchten op onze luchthaven. New York blijft evenwel de intercontinentale bestemming met de ruimste keuze aan vluchten, met Brussels Airlines, Delta Air Lines, Jet Airways en United.


 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company