Brussels Airport: opnieuw sterke groei in juni

9 juli 2012

Na enigszins tegenvallende groeicijfers in de maanden april en mei tonen de passagierscijfers voor de maand juni een sterk herstel. In totaal verwelkomde Brussels Airport in juni 1.784.488 passagiers, een groei met 3,3 %. Dat brengt het groeicijfer voor de eerste helft van 2012 op 2,4% procent.

Ondanks de economische situatie in vooral de Europese markt tonen zowel het aantal O&D passagiers als transferreizigers een positieve evolutie. Het transferverkeer, dat samengaat met een sterke ontwikkeling van het intercontinentaal verkeer, groeide zelfs met 17,7%. De sterkste groei wordt zoals tijdens de vorige maanden genoteerd op lange afstandsverkeer, onder meer door de nieuwe verbinding van Brussels Airlines naar New York en een zesde dagelijkse vlucht op Afrika, en op low cost.

In tegenstelling tot de voorbije maanden tonen ook het binnen-Europees en het vakantieverkeer van juni opnieuw een groei. Dat komt mede omdat de volledige vertrekpiek van het eerste vakantieweekend dit jaar in de maand juni viel.

Na een daling tijdens de voorbije maanden stijgt ook het aantal vliegtuigbewegingen voor juni. In totaal werden 20.554 vluchten uitgevoerd: een toename met 0,7% %. Zoals gebruikelijk ligt de toename van het aantal vluchten lager dan de groei in het passagiersaantal, dank zij een betere gemiddelde bezettingsgraad dan vorig jaar en het gebruik van grotere toestellen, onder meer bij Brussels Airlines.

Vracht presteerde een uitstekende maand juni. Het vervoerde volume groeit met meer dan 8%, waarbij alle segmenten (passagiersvluchten en volvrachters) toenemen. Brussels Airport verwacht dat deze vrachtresultaten opnieuw hoger liggen dan die van hun belangrijkste concurrenten in Europa.

Het netwerk van Brussels Airport werd in juni onder meer uitgebreid door de start van Brussels Airlines vluchten op New York, de terugkeer van Cyprus Airways met 6 wekelijkse vluchten op Larnaca en de opening van twee nieuwe bestemmingen in Marokko door Jetairfly: Fez en Rabat.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company