Brussels Airport lanceert mobiele applicatie: BRU airport

14 juni 2012

Brussels Airport maakt werk van een vlotte digitale dialoog met zijn passagiers. Na de introductie van de vernieuwde luchthavenwebsite in maart 2011, lanceert Brussels Airport dit zomerseizoen ook een mobiele applicatie. Vanaf nu kan voor de iphone en ipad een BRU airport “app” gedownload worden via de Apple app store. Volgende maand volgt de Android release via Google Play, en wordt ook een mobiele versie van de luchthavenwebsite gelanceerd.

De BRU airport app is een nuttige aanwinst voor gebruikers van Brussels Airport die op zoek zijn naar gepersonaliseerde informatie. Zo stippelt de ‘plan flight’ functie na het ingeven van een vluchtnummer of bestemming een persoonlijk traject uit op maat van de specifieke noden en de locatie van de reiziger. In samenwerking met Go-Mobile gidst de app de passagier met het openbaar vervoer of met de auto van aan de eigen voordeur tot aan de terminal. Op de luchthaven biedt de app actuele informatie op maat: het meest geschikte parkeertarief, speciale promoties in de luchthavenshops of een verandering van gate. Ook alle essentiële informatie rond bagage en andere diensten wordt met één vingerdruk helder weergegeven.  

Deze eerste app van Brussels Airport wil een belangrijke hulp zijn om reizigers snel en efficiënt de weg te wijzen doorheen de vele aspecten van de luchthaven. Het downloaden en het gebruik ervan zijn dan ook geheel gratis.

Brussels Airport liet zich voor de ontwikkeling van deze app ondersteunen door een gespecialiseerde Brusselse ontwikkelaar: Mobile Agency Momads. Momads is op dat vlak van vele markten thuis: het bedrijf creëerde reeds tal van gegeerde apps voor onder andere Vmma, Concentra, Nyrstar, WDM, Hubo en Vacature.

Als voorlopig sluitstuk van deze rollout op het vlak van mobiele digitale communicatie komt er een mobiele versie van de website, m.brusselsairport.be, die makkelijker oogt en navigeert voor de duizenden gebruikers van smartphones en andere mobiele media die dagelijks vliegen via Brussels Airport.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company