Brussels Airport vervoert 1,6 miljoen passagiers in april; groei van 0,4%

9 mei 2012

In april mocht Brussels Airport in totaal 1,6 miljoen reizigers verwelkomen. Opvallend daarbij was een terugval met 4% van het aantal O&D passagiers. O&D staat voor Origin & Destination traffic: het zijn de passagiers die hier inchecken of die hier aankomen met ons luchthaven als eindbestemming.  Daar tegenover staat een sterke groei van het aantal transferpassagiers: een toename van 18%. De double digit passagiersgroei bij het lange-afstandsvervoer staat tegenover staat een terugval van het aantal passagiers binnen Europa. Het Europees verkeer werd in april negatief beïnvloed door een maart/april-kalenderverschuiving van het paasverlof tegenover vorig jaar. Daarnaast had ook de economische situatie tijdens het voorseizoen een merkbare invloed op de vakantieboekingen.

Het aantal vliegtuigbewegingen daalt met 4.2%, onder andere door de inzet van grotere toestellen bij Brussels Airlines, en de impact van het paasverlof met minder frequente zakelijke vluchten.

Het vrachtvervoer zet de positive trend door. Vracht groeit met 1,2% tot 38.779 ton, waarbij vooral het vrachtvervoer op de lange afstands passagiersvluchten goed presteert met 10% groei.

In april werden enkele belangrijke nieuwe routes opgestart, waaronder een zesde dagelijkse vlucht van Brussels Airlines naar Afrika, nieuwe vluchten met Aer Lingus naar Cork, easyJet naar Toulouse, Aegean Airlines naar Heraklion, Eastern Airways naar Southampton, Belle Air naar Pristina en Jetairfly naar Ponta Delgada. Diverse andere maatschappijen verhoogden hun vliegfrequentie, zoals Aeroflot, British Airways en Estonian Air. Hainan Airlines startte een vijfde wekelijkse vlucht op Beijing, om die route vanaf juli dagelijks te vliegen.


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company